Actualitat >

Notícies

Coneixem l'equip d'innovació del Consorci Hospitalari de Vic (CHV)

El Consorci Hospitalari de Vic (CHV) és una de les 35 entitats adherides a iNexesCSC, l'ecosistema d'innovació del Consorci. En una de les visites organitzades en el marc d'aquest espai de participació, hem pogut conèixer el seu equip d'innovació i alguns dels projectes que tenen en marxa. Ho expliquen Núria Roger, directora de Transferència del Coneixement del CHV; Pere Roura, cap de la Unitat d'Epidemiologia clínica i Recerca del CHV; Alícia Moral, tècnica d'Innovació del CHV, i Marc Ribelles, cap de l'Oficina Tècnica de Projectes del CHV/FHSC/SAS, en aquest vídeo.

En la gravació, Núria Roger assenyala que, dins del seu àmbit, s'encarrega de l'impuls de la recerca del CHV i la seva integració dins de l'Institut de Recerca de la Catalunya central. També explica que, aquest any, el CHV s'ha incorporat dins de l'estructura del Biobanc, que emmagatzema i posa a la disposició de la comunitat científica mostres de qualitat per a l'estudi de tota mena de patologies.

Pere Roura explica que, en la seva unitat, fan una funció central que es presta a tots els professionals de l'assistència i que comença amb la formulació de la pregunta de recerca dels clínics. A partir d'aquest moment, adapten el disseny de la recerca als objectius que es plantegen, els orienten en el treball de camp i els ajuden amb la difusió dels resultats.

Alícia Moral explica la tasca de la Unitat Funcional de Suport a la Innovació, que és promoure la cultura de la innovació entre els professionals del CHV i donar suport a la generació d'idees innovadores. A més, l'UFSI té la funció de formalitzar aliances amb empreses i entitats per projectes conjunts i impulsar la col·laboració en xarxes d'innovació com, per exemple, iNexes.

En últim lloc, Marc Ribelles explica que l'Oficina Tècnica és una nova estructura que s'ha creat per donar suport als diferents equips de treball i a la direcció del centre i gestionar projectes de forma transversal entre diferents àrees i departaments. També assenyala que s'encarreguen de projectes d'innovació i d'aquells que puguin tenir fons competitius en les seves subvencions. Actualment, lideren projectes transformadors com la interacció assistencial efectiva en el territori.

iNexesCSC és un espai de trobada, de treball conjunt i de cocreació de solucions innovadores en el qual participen activament els equips de Recerca i innovació de les prop de trenta entitats adherides.

Enllaços relacionats