Actualitat >

Notícies

Parlem de solucions per estalviar aigua en l'entorn sanitari en l'últim e-pitching

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha acollit avui un nou e-pitching, en el qual els associats han pogut conèixer solucions innovadores de diferents empreses per fer front al repte de reduir i optimitzar el consum d'aigua en l'entorn sanitari, especialment en l'actual context de sequera.

La conferència inaugural ha anat a càrrec de Jaume Castellano, coordinador de la Comissió de Serveis Generals del CSC i director de Serveis del Consorci Hospitalari de Vic (CHV). El director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC, Antoni Gilabert, ha donat la benvinguda a la jornada; la responsable de Sostenibilitat, Marta Moles, i la tècnica de Mediambient, Anna Fuster, han parlat de com es treballa aquest àmbit en l'entitat, i Jordi Jordà, Project Manager d'Innovació, ha moderat la sessió.

En la seva ponència, Castellano ha explicat en quins àmbits sanitaris es plantegen els majors reptes d'estalvi d'aigua i, per tant, es busquen solucions innovadores per poder fer-ho. Ha esmentat alguns com la possibilitat d'aprofitar les aigües grises, la reducció de la pressió de subministrament, les dutxes, l'àmbit quirúrgic, la restauració, la bugaderia, les plantes d'hemodiàlisi, els elements de refrigeració, els protocols de prevenció de la legionel·la i la recollida d'aigües pluvials.

Després de la intervenció de Castellano, ha arribat el torn de les empreses per presentar les seves solucions innovadores. En aquest e-pitching, han participat Aonchip-IOT, Ulbios, Defcon8, Showee, Ubfaf, BACO, Aquatech i Eurecat, que han presentat projectes com comptadors per analitzar el consum d'aigua de cada sector hospitalari de forma diferenciada, dutxes que s'adapten a l'accessibilitat de les persones i contribueixen a l'estalvi d'aigua i sistemes de neteja i depuració de l'aigua, entre d'altres.

Les jornades e-pitching són trobades virtuals amb un format ràpid i dinàmic (un pitch de màxim 5 minuts per empresa), davant de directors i caps de serveis i altres perfils professionals de les entitats del CSC. Aquesta és una iniciativa dinamitzada des de la Plataforma CoNNectaCSC.

El vídeo de la sessió es pot recuperar en aquest enllaç.

Enllaços relacionats