Actualitat CSC

CSC. Consorci de Salut i Social de Catalunya



Destaquem

Noves aproximacions assistencials a les malalties víriques i les vacunes, en un nou debat d'#iNNovacióCSC

El CSC acollirà un nou debat d'#iNNovacióCSC el dimecres 19 de juny, de 12 a 14 h, sota el títol "Malalties víriques i vacunes: noves aproximacions assistencials".

Hi participaran Carmen Cabezas i Montse Martínez (Departament de Salut), Santi Grau i Juan Pablo Horcajada (Hospital del Mar), Carmen Muñoz (Hospital de Sant Pau) i Pepe Serrano (Societat Catalana de Pediatria). 

Les inscripcions són gratuïtes per a totes les entitats associades al Consorci.

Més informació


Activitat Consorci

Antón Costas presentarà al CSC l'informe del CES sobre el present i futur del sistema sanitari espanyol

El pròxim 10 de juny, visitarà el CSC l'economista Antón Costas, catedràtic de Política Econòmica de la Universitat de Barcelona i qui, des del 2021, presideix el Consell Econòmic i Social (CES). Aquest òrgan consultiu del govern espanyol ha publicat recentment El sistema sanitario: situación actual y perspectivas para el futuro, un estudi que aporta informació de gran rellevància per al nostre sector i les conclusions del qual tindrem l'oportunitat de debatre amb el doctor Costas durant la jornada. Les inscripcions per assistir-hi estan disponibles aquí.

Llegir més

La Trobada de Salut Pública de demà abordarà l'ús de pantalles

El CSC acollirà demà una nova Trobada de Salut Pública, titulada 'Pantalles: començant a analitzar i respondre a un nou repte de salut pública'. En aquesta sessió, moderada per Davide Malmusi (Ajuntament de Barcelona), participaran Sònia Chavero (Diputació de Barcelona), Susanna Puigcorbé (Agència de Salut Pública de Catalunya) i Anna Morancho (Ajuntament de Barcelona). El formulari d'inscripció per assistir-hi de forma presencial està disponible aquí. Per seguir la sessió online, cal registrar-se aquí.

Llegir més

Busquem fórmules per millorar el servei de farmàcia hospitalària a l'e-pitching de demà

El CSC organitza demà un e-pitching sobre la millora del servei de farmàcia hospitalària. Dinamitzades des de la Plataforma CoNNectaCSC, les jornades e-pitching són trobades virtuals entre empreses amb solucions innovadores i directors i caps de serveis de les entitats associades al CSC. Els associats que vulguin assistir-hi com a oients i veure quines solucions proposa el mercat, poden registrar-s'hi aquí.

Llegir més

Parlem de la microbiota humana als Dijous Innovadors

L'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC va celebrar, la setmana passada, una nova sessió del cicle Dijous Innovadors, un espai que té per objectiu intercanviar idees i potenciar la innovació al sector. La sessió, dedicada a la microbiota humana, va comptar amb la participació del Dr. Climent Casals, cap de servei de microbiologia a l'Hospital Clínic de Barcelona i president de la Societat Catalana de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica (SCMIMC), que actualment lidera el projecte del banc de microbiota de Catalunya.

Llegir més

El CSC participa en les Jornades anuals de SEDISA

El CSC ha participat en les XIII Jornades Nacionals de la Sociedad Española de Directivos de la Salud (SEDISA), celebrades entre el 22 i el 24 de maig a València. El director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del Consorci, Josep Maria Guiu, va intervenir a la taula "Biosimilars, valor i sostenibilitat", on va explicar l'experiència de l'entitat en l'estratègia de compres de medicaments biosimilars.

Llegir més

Una nova sessió de l'Update de Serveis Generals se centra en la sostenibilitat en el sector salut

El Consorci Hospitalari de Vic (CHV) va acollir, el passat 16 de maig, la jornada "La sostenibilitat ambiental en el sector salut: eines i casos pràctics per implantar una estratègia", una de les sessions que formen part del programa formatiu Update de Serveis Generals, coorganitzat per UCF i el CSC. Anna Fuster, tècnica de medi ambient del CHV i de l'Àrea de Sostenibilitat del CSC, va conduir la sessió. Podeu veure el vídeo aquí.

Llegir més


Informació patronal CAPSS

Abordem què pot aportar la metodologia 'Agile' a les organitzacions en l'última sessió CreaTalent

Més de 70 persones van assistir el passat divendres a la sessió inaugural del cicle CreaTalent d'enguany, celebrada a la seu del CSC. La jornada va tractar sobre 'Què pot aportar l'agilitat a les nostres organitzacions' i va comptar amb la participació de Víctor Fairén i Pilar Balcells (SmartWay), Maribel Álvarez (gestió de persones i transformació cultural), Carmen Andreu (SSIBE), Clara Pladevall (CHV), Marc Sales (Essentia Health Management) i Edu Soler (I3PT). Mònica Buqueras (Hospital General de Granollers), Johanna Cáceres (Consorci Sanitari del Maresme) i Pilar Rol (CAPSS) van coordinar la jornada. El vídeo de la sessió es pot veure aquí.

Més informació

Acord sobre els nous permisos de l'RDL 5/2023 en el conveni col·lectiu de la sanitat concertada

El passat 16 de maig, en la comissió paritària del III conveni de la sanitat concertada del SISCAT, les patronals i sindicats vam assolir, per unanimitat, un consens d'interpretació sobre els permisos de l'article 42.1 del conveni amb relació al Reial Decret llei 5/2023. També el dia 23 de maig, en seu del Tribunal Laboral de Catalunya, totes les parts vam arribar a un acord pel que fa a la durada de l'extensió del permís per hospitalització després de l'alta hospitalària. Els acords assolits es van presentar en una sessió informativa conjunta de les tres patronals el dilluns 27 de maig.


Participació de les persones treballadores a les eleccions al Parlament Europeu

El DOGC núm. 9168, de 23 de maig, va publicar l'ORDRE EMT/112/2024, de 17 de maig, per la qual s'estableixen les instruccions necessàries per a la participació de les persones treballadores en les eleccions de diputats i diputades al Parlament Europeu el dia 9 de juny de 2024. En la circular de CAPSS 11.24 trobareu un resum d'aquestes instruccions i un quadre amb el detall dels permisos.

Veure circular

Pròxims webinars a la plataforma Future for Work Institute

Demografia i mercat de treball (04/06), Comportaments per al desenvolupament de carrera (19/06), Evidence-based HR (05/07) i Direcció per valors: el cas de l'Ajuntament de Barcelona (11/07) són els pròxims webinars organitzats per FFWI i als quals podran accedir-hi els responsables de les entitats associades al CSC.

Més informació

Treballa amb nosaltres

Consulta les darreres convocatòries publicades a la nostra pàgina web.

Més informació


T'interessa

Drets Socials presenta l'estudi sobre els costos dels serveis residencials per a gent gran

El Departament de Drets Socials ha presentat l'informe 'Els serveis de centres residencials i de dia per a gent gran. Estudi de costos de la Cartera de serveis socials'. El document, compartit amb patronals i sindicats en una reunió el passat divendres, respon al compromís adoptat pel Departament el juny de 2023 de posar al dia el cost d'aquests serveis com a pas previ per abordar la revisió integral de la Cartera de Serveis Socials. Representa un punt de partida per continuar treballant conjuntament en l'anàlisi dels costos de tots els serveis socials de Catalunya i fixa una metodologia per actualitzar-los de manera periòdica.

Més informació

The Lancet Countdown presenta a Barcelona l'informe 2024 sobre el canvi climàtic

El CSC ha assistit aquest dimarts a la presentació de l'informe 2024 de The Lancet Countdown al Palau Macaya. Es tracta del segon estudi d'indicadors sobre el canvi climàtic a Europa, que destaca els impactes negatius d'aquest fenomen en la salut, així com el retard amb què els països europeus estan adoptant accions climàtiques. El document adverteix que el canvi climàtic pot destruir els avenços assolits en salut pública en els darrers 50 anys mitjançant un augment de l'exposició a onades de calor, una major propagació de malalties infeccioses i un increment de les desigualtats en salut, que comportarà més pobresa i malalties mentals.

Més informació

25a Setmana Sense Fum: "Zero emissions també als teus pulmons"

"Zero emissions també als teus pulmons" és el lema de la 25a Setmana Sense Fum (SSF), organitzada per diferents departaments de la Generalitat, xarxes catalanes del Programa Atenció Primària Sense Fum i Hospitals Sense Fum, farmàcies, entitats municipalistes, societats científiques, col·legis professionals, xarxes promotores de la salut i entitats del tercer sector. L'objectiu és sensibilitzar la població sobre la importància de no iniciar-se en el consum de tabac o deixar-ne de consumir, i gaudir d'un ambient lliure de fum. Es calcula que cada any moren a Catalunya gairebé 10.000 persones per malalties ocasionades pel consum de tabac o l'exposició al fum ambiental. L'SSF s'allargarà fins al 31 de maig, coincidint amb el Dia Mundial sense Tabac que commemora l'OMS.

Més informació

Girona acollirà la XXIV Jornada de la Societat Catalana de Qualitat Assistencial

L'Auditori Palau de Congressos de Girona i la Casa de Cultura de Girona seran els escenaris, els dies 5 i 6 de juny, de la XXIV Jornada de la Societat Catalana de Qualitat Assistencial, organitzada conjuntament per aquesta entitat i l'Institut Català de la Salut. Sota el lema "Abordatge integrat de la persona: Posem el focus en les transicions assistencials", la trobada vol ser un espai de treball i coneixement amb mirada territorial i multidisciplinària, on es comparteixin experiències d'èxit i s'abordin reptes comuns. Entre els participants hi haurà professionals d'entitats associades, com ara el Consorci Sanitari de Terrassa, el Parc Sanitari Pere Virgili, el Parc Taulí i l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Les inscripcions es poden fer aquí

Més informació

Actes i jornades

  • 29-31 de maig L'Hospitalet. FiraGran: 25è Saló de la Gent Gran de Catalunya >>més
  • 30 de maig Barcelona. Jornada ASGEL 2024 >>més
  • 30 de maig Barcelona. Segona jornada COMBxCLIMA al Col·legi de Metges de Barcelona >>més
  • 4 de juny Barcelona. Healthtalk: reptes de la innovació en l'atenció sanitària basada en valor >>més
  • 5-6 de juny Girona. XXIV Jornada de la Societat Catalana de Qualitat Assistencial >>més
  • 5-7 de juny Barcelona. X Congreso Nacional de la Sociedad Española de Psicología Oncológica. "Retos de la Psicooncología en el siglo XXI: Implementación y sostenibilidad" >>més
  • 10-14 de juny Online/Barcelona. Escola d'Estiu del Temps >>més
  • 12 de juny Terrassa. III Jornada d'humanització del CST "Què puc fer jo?" >>més
  • 13 de juny Terrassa. Curs teòrico-pràctic punció ecoguiada per inserció, cura i manteniment catèter PICC/Midline >>més
  • 20 de juny Terrassa. XV Jornada d'urgències pediàtriques "Una mirada des del cor" >>més
  • 26-28 de juny Málaga. 64 Congreso de la Sociedad Española de Geriatría y Gerontología >>més
  • 29 de juny Barcelona. III jornada anual de debat "Cap símptoma de discriminació" d'Obertament. >>més
  • 21-27 de juliol Venècia. Observatori de l'Escola d'Estiu. "Navegant per la crisi del personal sanitari: innovacions i transformació en l'atenció sanitària" >>més
  • 10-13 de setembre Cadis. Reunió anual de la Sociedad Española de Epidemiología: "Retos de la epidemiología ante los nuevos paradigmas en salud" >>més
  • 12-15 de novembre Lisboa. 17a Conferència europea de salut pública: "Navegant per les onades de la salut pública europea: explorant un mar d'innovació" >>més


Publicacions oficials

DOGC

ORDRE EMT/112/2024, de 17 de maig, per la qual s'estableixen les instruccions necessàries per a la participació de les persones treballadores en les eleccions de diputats i diputades al Parlament Europeu el dia 9 de juny de 2024.

RESOLUCIÓ SLT/1753/2024, de 17 de maig, per la qual es crea el Programa de millora de la qualitat i la gestió en l'ordenació sanitària, horitzó 2027 (Programa Gestord 2027).

RESOLUCIÓ SLT/1747/2024, de 16 de maig, per la qual es dona publicitat al Conveni entre l'Institut Nacional de la Seguretat Social i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per a la realització d'actuacions conjuntes en relació amb els treballadors afectats de patologies derivades de la utilització laboral de l'amiant (inscrit amb el codi 2024/2/0003).