La pandèmia per coronavirus ha produït un impacte en les desigualtats socials en salut, per analitzar aquestes conseqüències, la Sessió Tècnica del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) del pròxim 18 de març comptarà amb quatre expertes en el tema. La sessió es realitzarà en format webinar a les 14 hores i és d'inscripció gratuïta.
La primera presentació tractarà sobre desigualtats socials en morbiditat i la mortalitat per COVID-19 a Catalunya, i anirà a càrrec de la directora de l'Observatori del Sistema de Salut de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, Anna García Altés, qui presentarà les desigualtats socioeconòmiques, des del punt de vista socioeconòmic individual i de l'Àrea Bàsica de Salut de residència (ABS), en el nombre de casos detectats i de mortalitat per COVID-19 a Catalunya. Després, la gerent de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, Carme Borrell, explicarà la vigilància de la COVID-19 a Barcelona durant les tres onades mostrant les desigualtats socials en la malaltia.
A més, coneixerem l'impacte social de les mesures de confinament durant la pandèmia de COVID-19 a España, de la mà d'Anna Berenguera Ossó i Constanza Jacques-Aviñó, investigadores de l'Institut Universitari d'Investigació en Atenció Primària (IDIAPJGol). La seva presentació es basa a entendre la salut mental des d'un model ecològic, en el qual els factors socials i contextuals són un element clau per explicar com les persones viuen i experimenten la seva vida emocional. Des de l'inici de la pandèmia un equip de l'IDIAPJGol va començar a treballar al voltant de l'impacte social i psicològic que produeix la pandèmia per identificar a persones o col·lectius que poden estar més exposats a patir una mala salut mental a Espanya i en diferents països de Llatinoamèrica.