Actualitat >

Notícies

Coneixem l'equip del Banc de Sang i Teixits

El Banc de Sang i Teixits (BST) és una de les 35 entitats adherides a iNexesCSC, l'ecosistema d'innovació del Consorci. En una de les visites organitzades en el marc d'aquest espai de participació, hem pogut conèixer part del seu equip i alguns dels projectes que tenen en marxa. Ho expliquen Núria Nogues, responsable del Laboratori d'Immunohematologia; Iris Garcia, tècnica de Laboratori de Coagulopaties Congènites; Belen Álvarez, investigadora del Servei de Teràpia Cel·lular, i Joaquim Vives, investigador i cap del grup de recerca del Servei de Teràpia Cel·lular i Avançada, en aquest vídeo.

En la gravació, Núria Nogues explica que l'objectiu principal de la seva línia de recerca és la producció de glòbuls vermells in vitro, partint de cèl·lules de donants seleccionats portadors de fenotips poc freqüents amb l'objectiu de solucionar la limitada disponibilitat de sang compatible per a pacients amb grups sanguinis rars, immunitzats, que requereixen suport transfusional.

Iris Garcia, per la seva banda, explica que la seva àrea d'expertesa és l'estudi de la base genètica de les malalties i l'anàlisi de grans volums de dades. També assenyala que, actualment, participa en la iniciativa BST Analytics, que té l'objectiu d'impulsar la transformació digital del BST.

Belen Álvarez parla sobre el grup de teràpies avançades derivades de cèl·lules mare induïdes pluripotents, el qual lidera, que treballa per obtenir immunoteràpies a partir de cèl·lules mare per tractar el càncer i altres malalties greus.

Finalment, Joaquim Vives explica que, en el seu grup, treballen amb cèl·lules mesanquimals que poden aïllar del moll d'os i del cordó umbilical, les quals expandeixen utilitzant bioreactors, i són capaços de donar forma a estructures tridimensionals a través de tècniques d'impressió 3D. L'objectiu, segons l'investigador, és oferir noves solucions terapèutiques als pacients.