Parlem del dret a la desconnexió digital en una nova sessió de l'Aula Laboral de CAPSS
El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va acollir ahir un webinar sobre desconnexió digital emmarcat dins l'espai Aula Laboral, organitzat per la patronal CAPSS.
Francesc José María, advocat i assessor laboral de CAPSS, va impartir la sessió, en la qual va parlar de regulació legal i convencional, protocols i jurisprudència recent. Pilar Rol, directora executiva de CAPSS, va donar la benvinguda a la jornada.
Durant el webinar, José María va parlar de les lleis que aborden el dret dels treballadors a la desconnexió digital, com la Llei orgànica 3/2018 de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals que, en el seu article 88 'Dret a la desconnexió digital en l'àmbit laboral', imposa quatre deures: limitar l'ús dels mitjans tecnològics a la duració màxima de la jornada, elaborar una política interna prèvia audiència amb els representants legals dels treballadors, realitzar accions de formació i sensibilització del personal i directius i una organització adequada de la jornada laboral compatible; i la llei 10/2021, de treball a distància, que parla del 'dret al a desconnexió digital' en el seu article 18.
L'assessor laboral també va parlar de la normativa que contemplen alguns convenis col·lectius i va enumerar els "beneficis esperats" de complir amb el dret a la desconnexió digital, que són "una major conciliació treball-vida personal, preservar el descans, una nova cultura centrada en el benestar dels empleats i un augment de la productivitat". Finalment, va fer un repàs de la jurisprudència actual.