Actualitat >

Notícies

El Biocat ens presenta el Programa d'Adopció de la Innovació al Sistema de Salut en el marc d'iNexesCSC

En el marc de l'última reunió d'iNexesCSC, celebrada el passat 2 de juliol a l'Hospital del Mar, el Biocat va presentar a les entitats associades el Programa d'Adopció de la Innovació al Sistema de Salut (PASS). Com a membre de la Subcomissió d'Adopció de la Innovació al Sistema de Salut del Departament de Salut, el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha participat activament en l'elaboració d'aquest programa, liderat pel Biocat i desenvolupat amb la col·laboració d'AQuAS i el Servei Català de la Salut. El PASS té l'objectiu d'agilitzar i facilitar l'accés d'innovació i tecnologia al sistema sanitari català, identificant, prioritzant i acompanyant la innovació de valor i prioritària.

El programa consta de tres serveis. D'una banda, al navegador d'instruments i programes es poden trobar iniciatives, programes d'incubació, eines per validar la proposta i suport per superar els requisits reguladors, entre d'altres. Un altre dels serveis del PASS és la plataforma d'innovació, que aglutina de manera ordenada la innovació més preparada per ser avaluada i accedir al sistema. Finalment, la unitat d'acompanyament és un servei d'assessorament liderat pel Biocat amb la col·laboració d'AQuAS i el CatSalut.

El PASS va ser presentat al maig en el marc del Health Revolution Congress, a Barcelona, i el Departament de Salut i el Biocat van anunciar el seu llançament el passat dijous.

Durant la reunió d'iNexesCSC, també es van presentar els avenços de l'Agència d'Atenció Integral Social i Sanitària de la mà de TIC Salut Social i l'estratègia d'innovació de l'Hospital del Mar. Després, els assistents van poder fer una visita a les instal·lacions del centre.