Actualitat >

Notícies

Competències municipals i governança en salut i atenció social, eix de les conferències del 1r Congrés de Salut i Món Local

A més de les sis taules rodones i tallers paral·lels organitzats per al 1r Congrés de Salut i Món local, que se celebrarà els pròxims 30 de setembre i 1 d'octubre al CosmoCaixa de Barcelona, l'esdeveniment oferirà tres conferències, una a l'acte d'obertura i dues a la clausura, centrades en les competències municipals i la governança en salut i atenció social.

Antón Costas, president del Consell Econòmic i Social (CES) d'Espanya, serà l'encarregat d'obrir el Congrés amb la conferència Salut i qualitat de les polítiques locals. Governança local en salut. Per la seva banda, David Elvira, qui va ser director del Servei Català de la Salut (CatSalut) entre 2016 i 2018, i Nanna Skovgaard, cap de Departament del Centre de Política de Salut i Social del Local Goverment Denmark, parlaran sobre Competències municipals en salut i atenció social. Això permetrà contraposar la visió de qui ha conegut de prop el funcionament del sistema públic català amb l'experiència de Dinamarca, un país on els municipis tenen més competències en matèria de salut i atenció social.

Competències municipals i governança en salut i atenció social és, per tant, un dels sis eixos entorn dels quals girarà el 1r Congrés de Salut i Món Local, que també abordarà els següents grans temes: Salut en totes les polítiques, Integració social i sanitària, Salut planetària i món local, Envelliment i salut, i Salut pública i municipis. A partir d'aquests eixos, una cinquantena d'experts aportaran el seu coneixement i experiència sobre les polítiques municipals i les accions que es poden dur a terme des del món local per millorar la salut i el benestar de les persones.

El Congrés de Salut i Món Local és una iniciativa conjunta del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona, la Diputació de Tarragona, l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). Les inscripcions es poden fer aquí fins al 2 de setembre i es pot consultar tota la informació sobre l'esdeveniment a salutimonlocal.org.