Actualitat >

Notícies

El Servei d’Estudis del CSC guanya una nova subvenció FIS per avaluar l’impacte de les TICs sobre la coordinació assistencial

El fons d'investigació en salut (FIS) de l'Institut Carlos III ha atorgat una subvenció de 62.920 euros al projecte Impacte dels mecanismes de coordinació basats en TIC en la coordinació clínica i la qualitat assistencial en el Sistema Nacional de Salut (COORDENA-TICs), presentat a la convocatòria d'Acción Estratégica en Salud 2017-2020. Aquest estudi, liderat pel Servei d'Estudis i Prospectives en Polítiques de Salut (SEPPS) del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) es desenvoluparà en col·laboració amb el Grup d'Avaluació de la Integració Assistencial (GAIA), format per entitats del sector salut que col·laboren amb el SEPPS en la recerca sobre integració assistencial al sistema de salut i comptarà també amb la participació del País Basc i Illes Balears, amb membres del Servei Basc de Salut i de l'Hospital Universitari Son Espases.

Amb una durada de 3 anys, el projecte donarà continuïtat a la línia de recerca sobre la integració de serveis de salut, aquest cop, fixant la mirada sobre els mecanismes de coordinació basats en les tecnologies de la informació i comunicació (TIC), un àmbit que ha cobrat rellevància addicional en el context de la COVID-19. L'objectiu és analitzar l'impacte d'aquests mecanismes en la coordinació clínica entre nivells d'atenció i en la qualitat assistencial en els serveis de salut del sistema nacional de salut de tres comunitats autònomes. Per assolir aquest objectiu es faran quatre subestudis combinant mètodes qualitatius i quantitatius, entre d'altres el qüestionari COORDENA.

El projecte COORDENA-TICs és la primera investigació dirigida a analitzar l'impacte dels instruments basats en TIC en la coordinació i la qualitat assistencial en el sistema nacional de salut espanyol. Els resultats d'aquesta investigació permetran aprofundir i ampliar el coneixement sobre les TICs en diferents contexts i ajudaran a dissenyar estratègies futures que permetin l'ús més adequat de les TICs i la millora del seu impacte en l'atenció dels pacients.