Actualitat >

Notícies

El CSC participa en el 'Encuentro Estatal de Espacios Colaborativos de Ponga' al Principat d'Astúries

L'augment de l'esperança de vida de les persones és un èxit de tots que, al mateix temps, planteja notables desafiaments. Del 23 al 30 de setembre de 2021, se celebra el 'Encuentro Estatal de Espacios Colaborativos de Ponga' en el Principat d'Astúries, amb el suport del Govern de la Comunitat, sota el títol: Hábitat, envejecimiento y salud.

El director general del CSC, José Augusto García Navarro, ha participat en aquest espai obert de debat sobre l'hàbitat de les persones i la seva incidència en les formes de viure, tenint en compte el repte demogràfic, especialment el derivat de l'envelliment de la població. En concret, en la seva ponència, García Navarro s'ha centrat en l'hàbitat i els requeriments d'una política de coordinació sociosanitària eficaç i eficient.

Les sessions han abordat conceptes com ara els d'habitatges col·laboratius, llars per a tota la vida o cohousing, models de noves formes de viure en comunitat que estan aconseguint un èxit notable en molts països del nostre entorn geogràfic i cultural i que, adaptats a la nostra concreta idiosincràsia, poden obrir-nos camins fins ara inexplorats, necessaris per al propòsit d'aconseguir els Objectius del Mil·lenni.