Actualitat >

Notícies

Iniciat el curs d’introducció a la investigació qualitativa aplicada en salut

En el marc del projecte internacional Millorant l'equitat en l'accés al diagnòstic precoç del càncer en diferents sistemes de salut d'Amèrica Llatina (EquityCancer-LA), que lidera el SEPPS, s'ha organitzat el primer curs d'introducció als mètodes d'investigació qualitativa aplicats a l'EquityCancer-LA, que va començar el 22 de setembre i finalitzarà el 7 d'octubre.

En el curs hi participen una vintena de professionals dels equips que formen part del projecte i també altres professionals i investigadors relacionats amb el projecte amb l'objectiu d'apropar-los de forma pràctica i senzilla als mètodes qualitatius utilitzats al projecte.

El curs combina sessions on-line sincròniques per abordar la teoria, amb sessions presencials en cada país participant a càrrec dels investigadors principals. El curs tractarà des dels fonaments teòrics al disseny i desenvolupament d'un estudi qualitatiu en salut, i posa el focus a les tècniques de recollida, rigor i anàlisis de les dades. Analitzarà exemples reals i sobretot de l'estudi qualitatiu sobre l'accés al diagnòstic precoç del càncer que es desenvoluparà en el marc del projecte.

Entre les docents que participen al curs es troben les Dres. María Luisa Vázquez i Ingrid Vargas i també les investigadores principals de la Universitat de Rosario, Amparo Mogollón i de la Universitat de Xile, Pamela Eguiguren, Ana Oyarce.

L'objectiu de l'EquityCancer-LA és avaluar l'efectivitat contextual d'una intervenció d'atenció integrada en la millora de l'accés al diagnòstic precoç de càncers freqüents en xarxes de serveis de salut de Xile, Colòmbia i Equador. Liderat pel SEPPS es desenvolupa en col·laboració amb la Fundació Sant Joan de Déu (Espanya), la Universidad Nova Lisboa (Portugal) i la Københavns Universitet (Dinamarca), a nivell europeu; i la Universidad de Chile (Xile), el Colegio Mayor de Nuestra Señora del Rosario (Colòmbia) y la Pontificia Universidad Católica del Ecuador (Equador), a Llatinoamèrica. Aquest projecte és finançat pel programa Horizon 2020 (H2020) de la Comissió Europea (SC1-BHC-17-2020) sota el conveni (GA) 965226.