Actualitat >

Notícies

L'abordatge integral del pacient amb VIH centra la darrera sessió del Cicle de debats sobre Medicaments Innovadors

La darrera sessió del Cicle de debats 2021 #farmaCSC, celebrada el 7 d'octubre, s'ha centrat en l'Abordatge integral del pacient amb VIH. A la conferència inaugural, Bonaventura Clotet, cap del Servei Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, ha afirmat que s'ha de treballar en fàrmacs més còmodes per als pacients i immunomoduladors capaços de millorar les xifres immunitàries. Clotet ha assenyalat que altra diana és la vacuna preventiva, on s'han de dedicar esforços, diners i recursos perquè seria una revolució. El ponent ha indicat que una manera de sortir de la crisi és donar suport a la investigació, ja que el talent hi és, els que falten són els fons. 

El debat clínic-gestor de la sessió ha posat el focus en el pacient amb VIH i ha comptat amb la participació de Montserrat Gasol, farmacèutica especialista al CatSalut, Maite Martín, farmacèutica especialista de l'Hospital Clínic, Juanjo Mascort, especialista en medicina familiar i comunitària del CAP Florida Sud-Hospitalet de Llobregat, Agustín Marcos, infermer de l'Hospital del Mar, i Joan Colom, subdirector general de Drogodependències de l'Agència de Salut Pública de Catalunya. S'ha debatut el tractament i diagnòstic durant COVID-19, les necessitats no cobertes i millorables, les darreres mesures implementades en salut pública, l'adherència als tractaments i el model assistencial multidisciplinari.

La propera sessió se centrarà en l'Abordatge integral del pacient amb esclerosi múltiple i tindrà lloc el 2 de desembre de 2021.