Actualitat >

Notícies

El CSC, a la presentació oficial del projecte EquityCancer-LA a l'Equador

El projecte Millorant l'equitat en l'accés al diagnòstic precoç del càncer en diferents sistemes de salut d'Amèrica Llatina (EquityCancer-LA), liderat pel Consorci Sanitari i Social de Catalunya (CSC), va ser presentat oficialment a l'Equador el passat 14 d'octubre. L'acte va comptar amb la presència dels equips de recerca internacionals, de les autoritats sanitàries i acadèmiques, de les xarxes de serveis públics de salut en què es realitzarà l'estudi (Coordinació zona 9), així com amb nombrosos experts de l'àmbit de la salut i acadèmic.

Aquest nou projecte de recerca (EquityCancer-LA) construeix sobre l'experiència dels projectes Equity-LA i Equity-LA II, i involucra a l'Equador gràcies al compromís de la Pontifícia Universitat Catòlica de l'Equador (PUCE) i del Ministeri de Salut Pública (MSP), i a un nou finançament de la Unió Europea. Es tracta d'una de les iniciatives més ambicioses de recerca en salut pública de l'Equador, amb la qual es pretén millorar les normatives, plans i polítiques per al control de càncer, a més d'identificar estratègies efectives per a optimitzar el diagnòstic precoç de la malaltia.

La presentació del projecte, a càrrec de María Luisa Vázquez, directora del SEPPS i IP del projecte, va comptar amb la presència de Rodrigo Henríquez, coordinador general de Desenvolupament Estratègic del Ministeri de Salut (MSP) de l'Equador; de Francisco Vallejo, subsecretari nacional de Promoció de la Salut i Igualtat; de la directora de l'Institut de Salut Pública, Ana Lucía Torres, del degà de la Facultat de Medicina i de la representant de la Unió Europea a l'Equador. Per part del SEPPS, van assistir, a més, Ingrid Vargas, co-IP; Aida Oliver, gestora i investigadora, i Verónica Espinel, també investigadora. Així mateix, va comptar amb les IPs de Xile, Pamela Eguiguren, i Colòmbia, Amparo Mogollón, i membres dels seus equips.

El projecte està liderat pel SEPPS i es realitza en col·laboració amb la Fundació Sant Joan de Déu (Espanya), la Universitat Nova de Lisboa (Portugal) i la Københavns Universitet (Dinamarca) a nivell europeu; i la Universitat de Xile (Xile), el Col·legi Major de La nostra Senyora de Rosario (Colòmbia) i la Pontifícia Universitat Catòlica de l'Equador (l'Equador), a Llatinoamèrica. És finançat pel programa Horizon 2020 (H2020) de la Comissió Europea (SC1-BHC-17-2020), sota el conveni (GA) 965226.