Actualitat >

Notícies

La Comunitat de Madrid i Castella i Lleó donen respostes sobre la política farmacèutica del segle XXI al cicle de debats '21 preguntes, 21 propostes'

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha celebrat la primera sessió del cicle de debats iNNovacióCSC: '21 preguntes, 21 propostes", que ha comptat amb la participació de María José Calvo, subdirectora general de Farmàcia i Productes Sanitaris de la Comunitat de Madrid, i Nieves Martín Sobrino, directora tècnica de Prestació Farmacèutica de Castella i Lleó. Les ponents han estat les primeres responsables de Farmàcia, de les 10 comunitats autònomes convidades, que donaran resposta a 21 preguntes per a definir la política farmacèutica del segle XXI.

Pel que fa als reptes de futur per a garantir la sostenibilitat de la prestació farmacèutica, Nieves Martín ha assenyalat l'oncologia, els medicaments orfes i el preu, mentre María José Calvo ha indicat el canvi demogràfic, els nous mètodes diagnòstics i la innovació terapèutica. Al debat també s'han abordat les eines per millorar l'eficiència en la compra de medicaments, així com de l'opció de deixar de parlar de despesa de medicaments i passar a parlar d'inversió en salut. Els objectius de qualitat en la prescripció i dispensació, el seguiment farmacoterapèutic i la prevenció dels problemes de salut, així com la col·laboració publicoprivada han estat altres dels temes tractats.

Com a idea resum, Nieves Martín ha afirmat que s'ha d'invertir més en els sistemes d'informació en salut per avançar en la millora de la sostenibilitat i gestionar la prevenció. La inversió en sistemes d'informació, que permetin compartir la història clínica, la major agilitat en els models de compra i la millora de l'eficiència en eines farmacoterapèutiques és l'aposta de María José Calvo. 

Al web del CSC podeu trobar el programa complet del cicle, així com l'enllaç a les inscripcions. El vídeo de la primera sessió ja està disponible.