Actualitat >

Notícies

La Comissió de Serveis Generals presenta un estudi sobre el grau de neteja als hospitals

El Grup de Neteja de la Comissió de Serveis Generals del Consorci de Salut i Social de Catalunya ha elaborat l'estudi Avaluació del grau de neteja en centres hospitalaris: l'experiència del CSC, el qual va ser presentat, el passat 14 d'octubre, al XXII Congreso Nacional de Hostelería Hospitalaria. Jofre Balagué, consultor extern de serveis de gestió hotelera, va ser l'encarregat d'exposar el treball en una ponència.

L'objectiu de l'estudi era disposar d'una eina per conèixer i avaluar el grau de neteja dels centres hospitalaris, identificar àrees de millora i definir, a partir d'aquí, accions i estratègies comunes, establint sinergies entre els diferents hospitals. 

Gràcies a la participació de 17 entitats associades i als tres talls d'avaluació del grau de neteja realitzats en els anys 2017, 2018 i 2021, s'han pogut recollir els primers resultats,  els quals constaten, entre d'altres aspectes, que existeix una relació directe entre el grau de neteja i el nivell de risc associat a l'espai, i una tendència creixent del grau de neteja, a tots els nivells, al llarg dels anys.

Des del Grup de Neteja de la Comissió de Serveis Generals, se seguirà treballant per millorar l'eina, protocol·litzar i estandarditzar la valoració, optimitzar els recursos, així com per aconseguir la implicació de més centres hospitalaris i promoure la participació publicoprivada.