Actualitat >

Notícies

Cantàbria i Extremadura responen sobre la política farmacèutica del s.XXI al cicle iNNovacióCSC '21 preguntes, 21 propostes'

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha celebrat la tercera sessió del cicle de debats iNNovacióCSC: '21 preguntes, 21 propostes', que ha comptat amb la participació Flora Pérez, cap del Servei de Gestió Farmacèutica de Cantàbria, i Concha Carmona, subdirectora de Farmàcia d'Extremadura.

Pel que fa a les accions per a millorar la coordinació entre nivells assistencials, Concha Carmona ha afirmat que, a més de la història clínica, són necessaris canals de comunicació efectius, que es desenvolupin les tecnologies de la informació, així com incentius als professionals. Flora Pérez ha assenyalat les rutes assistencials comunes, les eines col·laboratives, així com els canals de comunicació directa amb el pacient. Quant a passar de parlar de despesa a inversió, la cap del Servei de Gestió Farmacèutica de Cantàbria ha indicat que "ens ho hem de creure, a més de canviar el llenguatge, hem de parlar de rendibilitat, impactes i reducció de costos laborals, i traslladar-ho a la ciutadania". La subdirectora de Farmàcia d'Extremadura ha afegit que "invertim, però no sempre bé, hem de saber en què gastem per rendibilitzar-ho", i això requereix cultura. "El medicament és un mitjà per aconseguir salut i aquesta és la que hem de mesurar" ha afirmat. 

Com a resum del debat, Concha Carmona ha indicat que s'ha d'assegurar un bon finançament per prestar atenció de qualitat, reorganitzar estructures assistencials des del punt de vista de la funció pública, fer les organitzacions més flexibles, posar el pacient al centre i impulsar la transformació digital. Disposar de finançament suficient, assegurant que es paga per resultats, i la proactivitat per detectar problemes dʻadherència i seguretat són les aportacions de Flora Pérez.

El vídeo complet d'aquesta sessió ja està disponible, així com les inscripcions per a la propera, on comptarem amb José Manuel Ventura, director general de Farmàcia i Productes Sanitaris de la Comunitat Valenciana, i Silvia Reboredo, subdirectora general de Farmàcia de Galícia.