Actualitat >

Notícies

Demanem més finançament per al sistema sanitari i social

Les entitats, agents socials i membres del Consell de Direcció del Servei Català de la Salut, entre els quals figura el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), han signat un manifest en què demanen fons específics en el pressupost de l'Estat per garantir la recuperació del sistema sanitari.

 L'Òrgan superior de govern i direcció del CatSalut es posiciona, a través d'aquest document, sobre el manteniment dels fons estatals COVID per al 2022 i demana la incorporació de fons per garantir l'activitat assistencial necessària i afrontar les despeses causades per la gestió de la pandèmia. El Consell de Direcció signa aquest manifest davant el fet que l'escenari pressupostari de l'Estat per a l'any 2022 no està tancat i no preveu el manteniment o la incorporació de fons per garantir l'activitat assistencial necessària i afrontar les despeses causades per la gestió de la pandèmia de COVID-19.

Com s'explica al manifest, malgrat haver superat els pitjors escenaris epidemiològics de la pandèmia, cal mantenir una gran part de l'activitat nascuda per fer front a la pandèmia, com el pla de vacunació, les proves de detecció o el seguiment de la COVID persistent, a més d'haver de seguir mantenint i consolidant estructures sanitàries posades en marxa, sense oblidar la necessitat de recuperar el nivell d'activitat assistencial prepandèmic. El manifest també remarca que cal mantenir el personal que s'ha incorporat per respondre a l'emergència sanitària.

José Augusto García Navarro, com a director general de CSC, ha signat el document, que també han subscrit, unànimement, la resta d'integrants del Consell de Direcció, el qual està format per representants del Departament de Salut, el CatSalut i  les regions sanitàries, el Departament d'Economia i Hisenda, els consells comarcals, el Consell General d'Aran, els ajuntaments de Catalunya, les organitzacions sindicals i empresarials més representatives, les corporacions professionals sanitàries i les associacions de consumidors, usuaris i malalts de Catalunya.

D'altra banda, des del CSC, conjuntament amb les altres patronals, hem fet arribar una carta al Departament de Drets Socials, a través de la qual demanem un millor finançament per al sector social, de cara als pressupostos que està preparant el Govern per al 2022. Considerem imprescindible un augment de les tarifes, que ens permeti seguir complint amb els compromisos adquirits amb el Departament, fer front als sobrecostos que s'estan produint i poder donar un servei de qualitat.

Enllaços relacionats