Actualitat >

Notícies

La Comunitat Valenciana i Galícia donen respostes sobre la política farmacèutica del segle XXI al cicle INNovacióCSC '21 preguntes, 21 propostes'

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha celebrat la quarta sessió del cicle de debats iNNovacióCSC: '21 preguntes, 21 propostes', que ha comptat amb la participació de José Manuel Ventura, director general de Farmàcia i Productes Sanitaris de la Comunitat Valenciana, i Silvia Reboredo, subdirectora general de Farmàcia de Galícia.

Els ponents han indicat els tres reptes de futur per garantir la sostenibilitat de la prestació farmacèutica. Silvia Reboredo ha dit que és necessari cobrir les necessitats dels pacients, tenint en compte l'envelliment poblacional, així com incorporar la innovació i reavaluar. A la mateixa pregunta, José Manuel Ventura ha respost que s'ha de revisar el sistema de finançament, que no sigui exclusivament recaptatori, establir mecanismes de compensació entre Comunitats Autònomes i l'abordatge radar. Quant a deixar de parlar de despessa i parlar d'inversió, el director general de Farmàcia i Productes Sanitaris de la Comunitat Valenciana ha afirmat: "hem de pasar de la cultura de la compra, al pagament per resultats", i la subdirectora general de Farmàcia de Galícia ha afegit que "es necessiten eines que ens ajudin a monitorar els resultats i maximitzar la salut dels pacients". El missatge final de Silvia Reboredo ha estat que en la prestació farmacèutica cal generar utilitat per a la societat, que vol dir salut, l'estratègia no s'ha de centrar en el medicament i cal empoderar els pacients. José Manuel Ventura ha resumit la conversa en dues paraules: utilització i integració.

El vídeo complet d'aquesta sessió ja està disponible, així com les inscripcions per a la propera i última sessió, on comptarem amb Caridad Pontes, gerent del Medicament de Catalunya, i Carlos García Collado, subdirector de Farmàcia i Prestacions d'Andalusia.