Actualitat >

Notícies

Andalusia i Catalunya tanquen el Cicle iNNovacióCSC '21 preguntes, 21 respostes' sobre la política farmacèutica del s. XXI

El Consorci de Salut i Social de Catalunya ha celebrat l'última de les sessions del cicle de debats iNNovacióCSC: '21 preguntes, 21 propostes', que ha comptat com a ponents amb Caridad Pontes, gerent del Medicament de Catalunya, i Carlos García Collado, subdirector de Farmàcia i Prestacions d'Andalusia.

Els ponents han explicat els tres reptes de futur per garantir la sostenibilitat de la prestació farmacèutica. Caridad Pontes ha indicat l'entorn canviant en investigació, la innovació, ja que és més ràpida que el sistema de patents, i els canvis en l'autorització. Carlos García Collado ha respost que el finançament  en innovació terapèutica, enfrontar-nos al repte demogràfic i la investigació. Pel que fa a començar a parlar d'inversió i no de despesa, el subdirector de Farmàcia i Prestacions d'Andalusia ha afirmat que s'ha de veure si l'augment de la despesa és també un augment de la salut, a curt i mitjà termini. En aquest cas, la gerent del Medicament de Catalunya ha afegit que s'han de mesurar els resultats. Com a resum de la sessió, Caridad Pontes ha explicat que hi ha un gran repte en innovació, cal posar el focus en l'atenció clínica i terapèutica, i s'ha de produir un canvi en relació amb la indústria que garanteixi la sostenibilitat. "Hem de ser capaços d'adaptar-nos des de la prestació i la innovació, aportant valor", ha estat la conclusió de Carlos García Collado. 

 El vídeo complet de la sessió del '21 preguntes, 21 propostes' ja està disponible.