Actualitat >

Notícies

El CSC participa al 14è Congrés Europeu de Salut Pública

Sota el lema El futur de la salut pública en un món canviant, s'ha celebrat el 14è Congrés Europeu de Salut Pública, organitzat per la European Public Health Association (EUPHA), entre el 10 i el 12 de novembre i per segona vegada, en format virtual. Va comptar amb la participació de més de 2.000 assistents, entre investigadors i investigadores, professionals de la salut, activistes i decisors polítics de tot el món, que van enviar més de 1.700 comunicacions.

El CSC va ser-hi present amb tres comunicacions, dues orals i un pòster, amb resultats de la línia de recerca sobre integració assistencial que el Servei d'Estudis (SEPPS) desenvolupa en col·laboració amb els associats i altres entitats del sector, mitjançant el grup GAIA (Grup d'Avaluació de la Integració Assistencial).

La comunicació Understanding how to improve the use of clinical coordination between levels of care presentava resultats de l'enquesta COORDENA.CAT que identificaven les dificultats i els factors que afecten la utilització dels mecanismes de coordinació clínica entre nivells, principalment els factors organitzatius. Aquests resultats corresponent al projecte COORDENA.CAT, finançat per l'Instituto de Salud Carlos III FEDER i desenvolupat pel grup GAIA.

Changes in relational continuity with primary and secondary care doctors in the Latin America context analitzava els canvis en la continuïtat de relació amb els metges d'atenció primària i d'atenció secundària dels pacients amb patologia crònica a les xarxes públiques de serveis de salut a l'Amèrica Llatina. Es va desenvolupar en el marc del projecte "Impacte de les estratègies d'integració de l'atenció en l'acompliment de les xarxes de serveis de salut en diferents sistemes de salut d'Amèrica Llatina (Equity-LA II), finançat pel setè programa marc de la UE, liderat pel Servei d'Estudis del CSC i desenvolupat en col·laboració amb Bèlgica, Argentina, Brasil, Colòmbia, Xile, Mèxic i Uruguai.

Finalment, Access to Health services for non-covid-19 causes during the pandemic. A literature review va ser una comunicació en format pòster que mostrava els resultats d'una revisió bibliogràfica sobre canvis en l'accés a l'atenció per patologies no relacionades amb la Covid-19 des de l'inici de la pandèmia. És un treball basat en el TFM de Georgina Pujolar, que va rebre la beca CSC 2020-21 per finalitzar el Màster en Salut Pública a la UPF.

La doctora Vázquez, membre de l'International Scientific Committee (ISC) i vicepresidenta de la secció Migrant and ethnic minority health de la European Association of Public Health (EUPHA), va participar al seminari pre-congrés: Més enllà de l'epidèmia de Covid-19: lliçons apresses per a la salut dels immigrants i les minories ètniques i va moderar la taula sobre Global perspectives on health services.