Actualitat >

Notícies

Les claus sobre la quantificació i reducció de plàstics al sector sanitari, segons HCWH

Health Care Without Harm (HCWH), entitat de la qual el CSC és membre, ha publicat el document Medición y reducción de plásticos en el sector sanitario, amb l'objectiu de proporcionar claus per reduir l'impacte negatiu d'aquest residu, mitjançant la transformació de les pràctiques actuals i facilitant la transició a un model d'economia circular.

Aquesta publicació s'emmarca en el projecte Europe Towards Plastic-free Healthcare in Europe i en destaquen dues seccions. En una primera part, s'ofereix una visió general dels plàstics utilitzats en l'assistència sanitària i els riscos sanitaris i ambientals associats. S'analitza:

  1. L'impacte del plàstic
  2. L'economia circular i la prevenció de malalties
  3. La quantitat de plàstics usats en l'atenció sanitària
  4. Les substàncies químiques problemàtiques en plàstics mèdics

La segona part està plantejada com a manual per proporcionar als professionals de la salut i als gestors una orientació pràctica sobre com reduir els plàstics innecessaris en l'atenció sanitària. S'identifiquen els següents passos com a proposta de pla de treball:

  1. Identificar els plàstics
    1. Realitzar una auditoria
    2. Analitzar les compres
  2. Analitzar les dades, identificar prioritats i crear un pla d'acció
  3. Compres sostenibles
  4. Jerarquia de residus
  5. Comunicar

Al final del document, podem trobar informació sobre bones pràctiques en diferents projectes a diversos centres sanitaris d'Europa.

Health Care Without Harm és una associació sense ànim de lucre, que treballa per a transformar l'assistència sanitària a tot el món, amb l'objectiu de reduir la seva petjada mediambiental. El CSC n'és membre a través de la Global Green and Healthy Hospitals, una comunitat mundial d'hospitals, sistemes de salut i organizacions professionals i acadèmiques que busquen transformar el sector salut i promoure un futur saludable per a les persones i el planeta.