Actualitat >

Notícies

Reconeixement a la tasca d'entitats i persones voluntàries en el Dia Internacional del Voluntariat

El  CSC ha posat en marxa, enguany, un grup de treball de referents de Voluntariat, format per cinc entitats associades. Una de les fites que s'havia marcat aquest grup per al 2021 era realitzar una acció conjunta el Dia Internacional del Voluntariat, el 5 de desembre. Per aquest motiu, es va elaborar un vídeo d'agraïment a les persones voluntàries i a les organitzacions que impulsen els programes de voluntariat, així com de reconeixement a la seva contribució a l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

El vídeo destaca els valors de les persones voluntàries, com són l'empatia i la proximitat en el tracte amb pacients i famílies, el compromís d'una forma desinteressada i altruista, i la no discriminació i igualtat en el tracte. A més, ressalta el fet que el voluntariat és un exercici de confidencialitat i discreció, amb respecte absolut a la intimitat del pacient i el seu entorn, així com un acte de generositat i d'aprenentatge continu.

El grup de treball de referents de voluntariat està format per les següents entitats associades: Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues (Mireia Espinet), Parc Taulí Hospital Universitari (Auxi Gil), Fundació H Palamós - SSIBE (Dolors Bosch), Parc de Salut Mar (Raquel Marcos) i Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Meritxell Cucala).

Enllaços relacionats