Actualitat >

Notícies

Es reprenen les trobades del Consell Assessor del PAISS

El Consell Assessor del PAISS es va reunir, el passat 9 desembre, després de gairebé dos anys sense fer-ho, a conseqüència de la pandèmia. La Dra. Olga Vázquez, cap del Servei de Geriatria del Parc de Salut Mar, va assistir, en representació del CSC, a la trobada, l'objectiu de la qual era avançar en els treballs d'aquest organisme, per tal de crear la futura Agència d'Atenció Integrada Social i Sanitària.

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, va explicar que aquesta Agència ha de poder garantir l'atenció integrada a les persones grans, amb discapacitat, amb problemàtica social derivada de salut mental i, en general, a totes les persones amb necessitats complexes.

A més de la creació de l'Agència, es treballarà per integrar l'atenció sanitària de les persones que viuen en residències als equips d'atenció primària; per arribar al total de 1.156 residències de persones grans i persones amb discapacitat amb eCAP; per incrementar el desplegament de l'atenció domiciliària integrada, i per avançar en el model integrat de sistemes d'informació social i sanitari, que permeti compartir i integrar la informació generada pel sistema de salut i el sistema social.

En la seva intervenció, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va recordar que la integració de l'atenció social i sanitària és un objectiu prioritari de Govern per aquesta legislatura, però va apuntar, també, que aquesta integració "no és una finalitat en si mateixa, sinó un sistema que faciliti l'atenció centrada en la persona".

A més de la doctora Olga Vázquez, formen part del  Consell Assessor del PAISS: Montse Domènech Prat, Teia Fàbrega Pairó, Mariona Rustullet Tallada, Begoña Roman Maestre, Enric Arqués Martí, Eulàlia Cucurella Fabregat, Lluís Torrent Mèlich, Rosa Cadenas Prados, Albert Esteve Palós, Toni Vilà i Mancebo, Conxita Peña Gallardo, Jordi Varela Pedragosa, Oriol Fuertes Cabassa, Montse Canet Ponsa, Chon González, Joan Vegué  Grilló, Antoni Sisó Almirall, Alba Brugués Brugués i Marco Inzitari.