Actualitat >

Notícies

Acte de clausura de la campanya Nursing Now

El Ministeri de Sanitat ha acollit, avui, 20 de desembre, la jornada Nursing Now. El futur de la Infermeria a Espanya, amb la qual s'ha celebrat la fi d'aquesta campanya de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), a la qual el CSC es va adherir el 2019.

L'acte s' ha retransmès per streaming des de la sala Ernest Lluch del Ministeri i ha comptat amb diferents ponents i una taula rodona. Adelaida Zabalegui, membre de la Junta Directiva de Nursing Now i subdirectora d'Investigació i Docència d'Infermeria de l'Hospital Clínic de Barcelona, ha estat l'encarregada d'introduir els diferents experts internacionals, els quals han insistit en la necessitat de posar en valor la infermera com a element nuclear d'un sistema de salut de qualitat.  

En la seva intervenció, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat que, des del seu Ministeri, s'impulsarà l'elaboració d'una estratègia de Cures del Sistema Nacionals de Salut, conjuntament amb les comunitats autònomes i des de la cogovernança. També ha volgut destacar el paper de les infermeres durant la pandèmia i, especialment, durant la campanya de vacunació.

En general, la jornada ha estat un acte de reconeixement unànime a la professió infermera i ha evidenciat la necessitat de continuar treballant per tal que aquest col·lectiu pugui desenvolupar al màxim les seves competències, a través del lideratge de la cura i des de la multidisciplinarietat. Els participants han coincidit que el paper de les infermeres en la gestió de la pandèmia ha estat molt rellevant i ha posat de manifest, un cop més, el seu compromís amb la societat, des de la prevenció de la salut fins a la cura del pacient, tant agut com crònic, donant suport, també, en l'àmbit social quan s'ha necessitat.  

Enllaços relacionats