Actualitat >

Notícies

El CSC, al grup d'experts sobre medicaments amb valor afegit de l'AESEG

El director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC, Toni Gilabert, és un dels membres del nou grup d'experts que ha creat l'Associació Espanyola de Medicaments Genèrics (AESEG) per reivindicar els medicaments amb valor afegit (VAM, per les sigles en anglès) i analitzar els reptes que suposa introduir aquests fàrmacs a l'actual Sistema Nacional de Salut (SNS). Els VAM són fàrmacs desenvolupats a partir de molècules conegudes que introdueixen millores rellevants respecte dels tractaments disponibles.

Aquest grup analitzarà i reflexionarà sobre el concepte VAM i la seva aplicabilitat en l'àmbit de l'SNS, revisarà el procés d'avaluació d'aquest tipus de fàrmacs i el tractament que reben en matèria de condicions de preu i reemborsament. Valorarà, així mateix, la possibilitat d'establir una normativa específica per a la seva avaluació, autorització i comercialització. Tot això, amb l'objectiu d'obtenir un document de consens per desenvolupar accions que incideixin en la reivindicació dels VAM i millorar-ne el reconeixement per part del sistema.

El grup d'experts, que ja ha mantingut la primera reunió, està format per onze professionals en diferents àmbits i disciplines, que treballaran de forma conjunta, aportant la seva experiència per a la consecució dels objectius previstos.

Enllaços relacionats