Actualitat >

Notícies

Participem en un treball sobre la prevenció i control d’infeccions a residències de gent gran

El director del CSC, José Augusto García Navarro, és un dels experts que han participat al treball El control de la infección en residencias de ancianos: Un documento de reflexión, publicat a l'últim número de la revista espanyola de bioètica EIDON, de la Fundación de Ciencias de la Salud. L'objectiu d'aquest treball ha estat recopilar la informació disponible sobre el control i prevenció d'infeccions a residències de gent gran a Espanya i explorar les possibilitats de millora en aquest àmbit.

Al document, el doctor García Navarro explica que no existeixen programes regionals ni nacionals de prevenció de la infecció nosocomial específics per a les residències, malgrat la gran prevalença en aquests centres i el fet que comporten una alta incidència de prescripció d'antibiòtics, sovint inadequada, així com una elevada taxa de trasllats als hospitals. Per això, el director del CSC assegura que és urgent establir un pla mínim de prevenció, que contempli una formació dels professionals, un sistema de vigilància i registre de la infecció, la col·laboració amb els serveis hospitalaris i una adequada política d'ús d'antibiòtics.

Per a l'elaboració d'aquest document, des del Patronat de la Fundación de Ciencias de la Salud, es va formular una sèrie de preguntes a un grup multidisciplinari format per 23 experts, sobre la normativa per a la prevenció de la infecció en residències de gent gran, sobre el seu grau de compliment i sobre els indicadors existents i utilitzats per seguir aquest procés. Cada pregunta s'assignava a un ponent i les conclusions eren discutides, posteriorment, per tot el grup, per assolir un resum de la situació acordat per tots els particpants.

Enllaços relacionats