Actualitat >

Notícies

Presentem l’EquityCancer-LA al seminari sobre projectes H2020 de la CE

El Servei d'Estudis (SEPPS) del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha presentat, avui, el projecte EquityCancer-LA al seminari 'Meet-and-Greet' for new H2020-funded projects on cancer prevention and early diagnosis, organitzat per la Comissió Europea.

La doctora María Luisa Vázquez, directora del SEPPS i coordinadora general del projecte, ha estat l'encarregada de presentar-lo. Segons ha explicat, l'objectiu de l'EquityCancer-LA és avaluar l'impacte d'una intervenció d'atenció integrada en la millora de l'accés al diagnòstic precoç de càncers freqüents en xarxes de serveis de salut de Xile, Colòmbia i Equador. D'aquesta manera, es pretén contribuir a millorar els plans i les polítiques sanitàries per al control del càncer i, específicament, a identificar estratègies efectives per optimitzar-ne la detecció precoç.

El projecte, que es basa en l'experiència prèvia de l'Equity-LA i l'Equity-LA II, està liderat pel SEPPS i es realitza en col·laboració, a nivell europeu, amb la Fundació Sant Joan de Déu, la Universitat Nova de Lisboa i la Universitat de Copenhagen. Pel que fa a Llatinoamèrica, hi participen la Universitat de Xile, la Universitat del Rosario i la Pontifícia Universitat Catòlica de l'Equador.

L'EquityCancer-LA és un dels sis projectes sobre càncer finançats amb fons europeus a l'ultima convocatòria GADC de l'H2020. El seminari virtual 'Meet-and-Greet' ha servit per compartir els objectius, resultats i experiències entorn dels diferents treballs sobre prevenció i diagnòstic precoç del càncer, així com per identificar sinergies i promoure possibles col·laboracions en recerca i innovació.