Actualitat >

Notícies

L'experiència sobre l'eutanàsia, a la pròxima sessió tècnica del CSC

La segona de les Sessions Tècniques CSC d'enguany tindrà lloc, el pròxim 17 de febrer, sota el títol El dret a l'eutanàsia: experiències des de l'aprovació de la llei. Aquesta sessió, que manté el format on-line, serà moderada per Cristina Lasmarías, responsable del Programa de Planificació de Decisions Anticipades de l'Institut Català d'Oncologia.

A la primera de les ponències, comptarem amb el president de la Comissió de Garantia i Avaluació de Catalunya, Albert Tuca, qui farà un balanç dels sis primers mesos d'aplicació de la llei.

En una segona part de la sessió, tindrem l'oportunitat d'escoltar dues experiències d'acompanyament a persones que han fet la petició de prestació d'ajuda a morir. D'una banda, Lluís Ramió-Torrentà, cap del Departament de Neurologia de l'Hospital Dr. Josep Trueta i Santa Caterina, ens donarà el punt de vista dels professionals, a partir de l'experiència de l'equip de referents d'eutanàsia d'aquest centre en l'assistència a pacients amb patologia neurològica.

Per la seva part, la presidenta de l'Associació Dret a Morir Dignament de Catalunya, Gloria Cantarell, parlarà de l'experiència de les famílies, tant pel que fa al procés com al moment de la voluntat respectada, abordant la complexitat emocional i pràctica que implica.

Enllaços relacionats