Actualitat >

Notícies

Participem en un webinar de l'ICAB sobre passaport Covid i protecció de dades

El coordinador de l'Àrea de Protecció de Dades del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), Roc Mas, va participar, el passat 1 de febrer, al webinar Compleix les exigències de la protecció de dades, el passaport Covid?, organitzat pel Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB), en el marc dels actes de Sant Raimon de Penyafort 2022. Durant la seva intervenció, va fer una anàlisi pràctica de l'ús d'aquest passaport a Catalunya, que, segons va explicar, és extrapolable a la resta del territori espanyol.

El coordinador de l'Àrea de Protecció de Dades del CSC va elogiar l'actuació, tant de l'executiu espanyol com del català, a l'hora de tenir en compte l'esfera de la privadesa i de la intimitat, a diferència d'altres estats propers.Tanmateix, també va assenyalar que hi ha aspectes de l'RGPD que s'han deixat de banda, com ara la transparència en els cartells informatius o la realització d'una anàlisi de riscos o una avaluació d'impacte. També va remarcar la importància de controlar que aquesta eina s'aplica correctament.

Roc Mas va destacar, així mateix, la rellevància que ha tingut el context, en el transcurs de la pandèmia i sobretot arran de l'aparició de la variant òmicron, a l'hora de valorar el passaport Covid com a mesura de protecció de la salut pública tenint en compte, alhora, la seva afectació a la privacitat.