Actualitat >

Notícies

Participem en el debat municipalista sobre el futur del model d’atenció social

El director general del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), José Augusto García Navarro, va ser un dels participants en l'últim debat municipalista organitzat per l'Associació Catalana de Municipis (ACM), que va tenir lloc el passat 3 de febrer i el qual va abordar el futur del model d'atenció social i el paper del món local en aquest àmbit.

Sota el títol 'Els reptes de la promoció en l'autonomia personal: el paper dels ens locals i la col·laboració entre diferents actors', l'acte va comptar amb una taula rodona, en què el director general del CSC va explicar les principals línies d'actuació per a la promoció de l'envelliment saludable. "Hem de canviar la visió de l'envelliment, crear entorns que potenciïn les capacitats de les persones grans, oferir serveis centrats en la persona i apostar per les cures de llarga durada", va assenyalar.

L'objectiu d'aquest debat municipalista, que va reunir representants de les administracions locals i professionals de l'àmbit de l'atenció social, era aprofundir en la millora de dels serveis a les persones més vulnerables i amb manca d'autonomia. Els diferents ponents van posar de manifest que la Covid-19 ha generat majors necessitats assistencials i ha qüestionat entorns assistencials, com els residencials. En aquest sentit, es va fer referència a diverses iniciatives europees que aposten per models de residència més integrats i que permeten envellir en un entorn comunitari, promovent una atenció més personalitzada.

Enllaços relacionats