Actualitat >

Notícies

Assistim a la presentació del Programa per a la promoció d’una alimentació saludable

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va ser present, el passat 11 de febrer, a la presentació del Programa per a la promoció d'una alimentació saludable i la prevenció i abordatge de malalties a l'atenció primària i comunitària, organitzada pel Departament de Salut i el CatSalut, i dirigida a professionals de l'àmbit sanitari. Una de les principals novetats d'aquest programa és la incorporació de 152 dietistes nutricionistes als equips d'atenció primària (EAP) de Catalunya durant el 2022, 52 dels quals ja s'han incorporat, segons es va explicar.

L'objectiu és comptar amb un professional d'aquest perfil per cada 50.000 habitants, per tal de millorar la salut nutricional de la població, a través de la promoció de bones conductes alimentàries. El programa compta amb el suport del Col·legi de Dietistes i Nutricionistes de Catalunya (CoDiNuCAT) i es preveuen una sèrie d'accions per difondre'l, així com per formar els nous professionals que s'aniran incorporant als EAP.

L'alimentació té un paper transcendental en la salut de les persones i en la seva qualitat de vida. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) alerta que alguns dels principals factors de risc per a la salut com ara la hipertensió, la hipercolesterolèmia, el sobrepès i l'obesitat, el dèficit de ferro o l'excés de consum d'alcohol estan relacionats amb l'alimentació.