Actualitat >

Notícies

Participem en la represa de la Comissió per a l’Impuls estratègic en l’Atenció Primària i Salut Comunitària

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha participat, avui, a la Comissió per a l'Impuls estratègic en l'Atenció Primària i Salut Comunitària, que s'ha reprès amb una reunió amb la Direcció Estratègica d'Atenció Primària i Salut Comunitària. La Comissió té com a objectiu ser un òrgan de suport per garantir un millor funcionament i operativització de les línies i projectes de la Direcció estratègica, sota la responsabilitat del Dr. Rafael Ruiz, juntament amb el CatSalut i amb la participació del sector, a través de representants de l'ICS i La Unió, a més del CSC.

La Direcció s'ha reforçat amb un nou equip multidisciplinari, amb Belén Enfedaque, metgessa de família; Ester Gil, infermera; Oriol Garcia, politòleg, i Marta Carrasco responsable de gestió de la demanda. La Direcció estratègica depèn de la Direcció General de Planificació en Salut i es coordina amb el CatSalut, des de la Gerència d'organitzacions, a càrrec de la Dra. Alba Benaque; la Direcció de l'Àrea Assistencial, a càrrec del Dr. Ignasi Carrasco, i el Dr. Albert Boada. 

Durant la reunió, s'han presentat els òrgans de participació, que estan compostos per un Consell Assessor, la Comissió estratègica i els grups de treball. S'han definit, igualment, diferents línies de treball prioritàries per a aquest 2022: atenció integrada (relació entre atenció primària i hospitalària - aguts i atenció intermèdia), model de gestió del medicament, model d'atenció pediàtrica i definició de la cartera de serveis de l'administratiu sanitari.

La cartera de serveis d'atenció primària i comunitària es farà pública properament i es pretén continuar treballant en el mapa de rols que ja es va definir en el fòrum de diàleg professional. D'altra banda, caldrà desplegar llei de salut bucodental (Llei 12/2020, del 13 d'octubre, de l'atenció pública de la salut bucodental), per la qual cosa es crearà una oficina específica.

Així mateix, en el marc de la trobada, el CSC ha presentat, conjuntament amb La Unió, el document treballat amb la Comissió d'atenció primària i comunitària, per tal de demanar poder abordar els punts identificats, de manera que es puguin concretar amb un pla d'acció.

En aquesta reunió, Jaume Benavent, fins ara Director d'operacions d'Atenció Primària i Comunitària del CatSalut, s'ha acomiadat d'aquesta funció i torna a dedicar-se íntegrament a la Gerència de CAPSBE. Des del CSC volem traslladar-li el nostre reconeixement i agraïment per la feina feta durant un període complex i difícil. Ha estat un interlocutor àgil i resolutiu per al sector, amb un paper clau en la coordinació d'accions per tal de donar suport als equips i prendre decisions. El seu compromís amb l'atenció primària i comunitària, la seva entrega i la seva generositat han estat presents en l'execució de les funcions que tenia des del CatSalut.