Actualitat >

Notícies

Celebrem l’acord entre Salut i Justícia en l’àmbit de la salut mental

Des del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), valorem molt positivament el nou acord de col·laboració entre els departaments de Salut i Justícia per potenciar l'atenció a la salut mental i addiccions en l'àmbit de l'execució penal, que contempla els objectius del Pla de prevenció del suïcidi de Catalunya, amb estreta col·laboració amb l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya (IMLCFC).

En concret, l'acord preveu l'anàlisi de les dades de les morts judicials per suïcidis a Catalunya a través de l'accés directe a un registre oficial de conductes suïcides, gestionat pel Departament de Salut. La col·laboració també s'estendrà en altres tipus d'activitats que afavoreixin la investigació, el desenvolupament científic i un millor aprofitament dels respectius recursos i mitjans materials i personals, en l'àmbit de l'epidemiologia, la psiquiatria i la medicina legal.

Ja vàrem manifestar, des de la Comissió de Psiquiatria i Salut Mental del CSC, la necessitat de comptar amb aquesta informació per tal de millorar les dades amb relació al Codi risc suïcidi, vinculant-ho amb les dades de morts judicials per aquesta causa. Això ens permetrà obtenir estadístiques fiables i poder avaluar l'impacte del Pla de prevenció del suïcidi, que coordina el Dr. Diego J. Palao, coordinador de l'esmentada comissió i director de Salut Mental de la Corporació Sanitària Parc Taulí.

Enllaços relacionats