Actualitat >

Notícies

'No és culpa meva', nova campanya d’Obertament

Obertament, entitat de la qual el CSC forma part, ha presentat, avui, la nova campanya contra l'estigma de les persones amb trastorns de salut mental i addiccions No és culpa meva.

La campanya vol posar èmfasi en dos aspectes importants. D'una banda, el fet que moltes persones que pateixen un problema de salut mental actuen amagant-ho, per por de l'estigma i la discriminació. De l'altra, és una crida a no quedar-nos aturats quan pensem que alguna persona del nostre entorn pot patir un trastorn de salut mental, i a actuar, mostrant-li el nostre suport.

El missatge està dirigit als joves, per tal que puguin parlar obertament de les seves emocions, demanin ajuda, si no estan bé, i perquè no se sentin culpables si continuen acumulant ràbia, frustració, tristor i angoixa.

La presentació s'ha realitzat al Palau Macaya de Barcelona, amb la participació dels joves activistes per la salut mental que han participat en els vídeos de la campanya, els quals ha posat de manifest, en una taula de debat, la necessitat d'educar des de la infantesa en l'expressió de les emocions. Han remarcat, en aquest sentit, la necessitat de poder explicar que no hi ha emocions bones ni dolentes, sinó que cal compartir-les i poder posar de manifest com ens trobem sense sentir-nos culpables.

Podeu trobar els diferents materials de la campanya, aquí.

Enllaços relacionats