Actualitat >

Notícies

L'impacte del canvi climàtic en la salut, a la primera trobada de Salut Pública

La sessió inaugural de les Trobades de Salut Pública, que tindrà lloc el pròxim 24 de març, en castellà i format webinar, girarà entorn d'una qüestió tan rellevant com és l'efecte del canvi climàtic sobre la salut de les persones. Sota el títol Com afecta el canvi climàtic a la salut i què fer per reduir-ne l'impacte, aquesta primera trobada serà moderada per Sonia Chavero, cap de la Secció d'Informació i Anàlisi en Salut Pública, de la Diputació de Barcelona.

La primera ponència anirà a càrrec de Julio Díaz Jiménez, científic titular de la Unidad de referencia en Cambio Climático Salud y Medio Ambiente Urbano, de l'Escuela Nacional de Sanidad, a l'Instituto de Salud Carlos III. La seva intervenció se centrarà en els principals efectes del canvi climàtic sobre la salut, amb especial atenció a aquells que tenen major incidència a Espanya: temperatures extremes, contaminació atmosfèrica, incendis forestals i sequeres.

També comptarem amb Irene Corbella, cap del Servei de Salut Ambiental de la Subdirecció general de Seguretat Alimentària i Protecció de la Salut, de l'Agència de Salut Pública de Catalunya. La seva ponència abordarà el paper de la salut pública en les actuacions dirigides a la mitigació i l'adaptació al canvi climàtic per reduir l'impacte sobre la salut de la població. Exposarà  les principals accions impulsades a Catalunya, els seus resultats i els reptes de futur.

Clourà la sessió Elisenda Realp, directora de Salud Ambiental, de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, qui parlarà de canvi climàtic i salut, fent una anàlisi i assenyalant els principals reptes a nivell local, a la ciutat de Barcelona.

La sessió tindrà lloc en format en format híbrid (presencial i on-line) i en castellà.