Actualitat >

Notícies

Més de 100 assistents, a la sessió informativa sobre el III Conveni Col·lectiu del SISCAT i sobre contractació

La darrera sessió informativa organitzada per CAPSS, que va abordar l'estat de negociació del III Conveni Col·lectiu de la Sanitat Concertada i la contractació en la nova reforma laboral, va comptar amb més de 100 assistents, per part de les entitats associades. Per part de CAPSS, hi van ser presents Pilar Rol, directora executiva; Rafael Lledó, secretari general, i Francesc José María, advocat i assessor de la patronal. També hi va participar Mariona Casanovas, directora de Recursos Humans de Serveis de Salut Integrals del Baix Empordà (SSIBE).

En una primera part de la trobada, que es va celebrar online, CAPSS va exposar els principals elements de l'acord parcial del III Conveni Col·lectiu de la Sanitat Concertada, signat el dia anterior amb totes les organitzacions sindicals i que afecta més de 60.000 professionals del sector sanitari.

Entre els punts més destacats d'aquest acord, figuren els increments salarials, del 0,9 % a partir de l'1 de gener de 2021, de tots els conceptes i imports de les taules salarials. Els increments corresponents a l'any 2022 es començaran a aplicar a la nòmina del mes març i els endarreriments salarials no més tard del 31 de maig de 2022, segons es va informar.

Com un altre punt important de l'acord assolit, es va explicar que les entitats que hagin rebut fons addicionals Covid-19 vincularan la Retribució Variable per Objectius 2021 a la gestió de la pandèmia. Així mateix, a partir de la data de l'acord parcial, es reconeix l'abonament del nivell D de la carrera professional.

D'altra banda, es va informar del treball que s'està duent a terme en les diverses comissions, com són la d'igualtat, classificació professional i salut laboral, en les quals es continua avançant, paral·lelament, en qüestions tractades a la Mesa Negociadora.

La segona part de la reunió va girar entorn de la contractació en el nova reforma laboral. Es va parlar sobre les opcions de contractació i de les dificultats que comporta la seva aplicació.

Va ser una sessió molt dinàmica i participativa, ja que els i les assistents van poder plantejar els seus dubtes i fer les seves aportacions en qualsevol moment.