Actualitat >

Notícies

Celebrem la Junta General del CSC i l'Assemblea General de CAPSS

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha celebrat, avui, la seva Junta General i l'Assemblea General de la patronal CAPSS, on els associats han aprovat els comptes i la memòria de l'exercici 2021, així com els pressupostos i objectius de l'organització de cara a 2022. L'acte ha comptat amb la participació de la secretària general del Departament de Salut, Meritxell Masó, qui ha volgut fer, en nom del Govern de la Generalitat, un reconeixement a totes les institucions associades per l'esforç i el sacrifici realitzat durant els dos anys de pandèmia.

En la mateixa línia, el president del CSC, Manel Ferré, ha començat la seva intervenció assenyalant el valor de totes les fites assolides durant el 2021 en un context de pandèmia, que ha continuat tensionant les organitzacions i desgastant els equips professionals. Ha destacat, en aquest sentit, tota la feina realitzada per impulsar la integració de l'atenció sanitària i social. "Hi hem treballat en col·laboració amb les administracions i altres agents del sector, a través dels diferents òrgans de representació, i reforçant els nostres serveis per aconseguir implementar, definitivament, un model d'atenció integrada i centrada en la persona".

Manel Ferré ha fet referència a la creació, durant el 2021, de l'Àrea d'Envelliment i Benestar del CSC, que té com a objectiu reforçar el vessant social de l'organització i oferir un millor acompanyament a les entitats associades que actuen en l'àmbit de l'atenció a la gent gran i la dependència. El director general, José Augusto García Navarro, ha explicat que aquesta àrea és una oportunitat per liderar el gran repte de l'envelliment i d'avançar, decididament, cap al model d'atenció a la dependència que defensa el CSC, basat en els serveis domiciliaris i comunitaris, i amb participació del món local. "Una de les lliçons apreses de la pandèmia és que el domicili és el lloc més segur per atendre la gent gran", ha assegurat. "Les cures de llarga durada s'han de fer des de la proximitat, adaptant el servei a la persona i al seu entorn, i això només ho poden fer les administracions locals".  

El director general del CSC també ha destacat la creació, el passat mes de juliol, de l'Àrea d'Innovació i Partenariat, que té una doble funció. D'una banda, fomentar la cultura de la innovació i integrar les eines i processos innovadors en el dia a dia dels equips de les diferents àrees de l'organització. D'altra banda, aquesta nova àrea treballa per identificar projectes innovadors al sector, donar-hi suport tècnic i ajudar les entitats en la cerca de recursos per dur-los a terme. Per aconseguir-ho, ja s'han posat en marxa diverses iniciatives, com el hub d'innovació iNexesCSC o la plataforma coNNecta CSC, un punt de trobada entre les necessitats dels associats i les solucions innovadores que ofereixen empreses del mercat.

Per part de CAPSS, el secretari general, Rafael Lledó, ha fet balanç de l'activitat de  de la patronal, que ha contribuït, el 2021, a la gestió de cinc conflictes col·lectius i que ha participat activament en l'assoliment d'un fet històric, com és la signatura del I Conveni col·lectiu autonòmic d'atenció a la gent gran (GERCAT). També ha fet referència a les més de 900 consultes resoltes per part de CAPSS i als serveis prestats en l'àmbit de la gestió de persones i la captació de talent, molt necessaris davant la situació de manca de professionals que està patint el sector.   

José Augusto García Navarro ha emmarcat aquestes i les altres fites assolides durant l'any en el Pla Estratègic 2019-2022 de l'entitat i ha recordat els valors que mouen el CSC: vocació de servei, excel·lència, creativitat cooperativa, compromís social i confiança.