Actualitat >

Notícies

El CSC, a la presentació del Pla de Salut 2021-2025

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha assistit, avui, a la presentació del Pla de Salut 2021-2025, l'instrument i marc de referència per a totes les actuacions públiques en matèria de salut dins l'àmbit de la Generalitat. Aprovat pel Govern fa pocs mesos, aquesta nova edició del Pla de Salut pretén ser una "guia per a les transformacions necessàries del sistema, enfortint-lo i treballant la salut més enllà del sistema sanitari, potenciant tot tipus de polítiques que tinguin un efecte beneficiós sobre la salut de les persones", segons ha explicat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

La directora general de Planificació en Salut, Aina Plaza, ha posat en valor el fet que el Pla s'hagi construït amb més de 500 professionals assistencials, de gestió sanitària, d'altres departaments, del món local, així com ciutadans i entitats. L'objectiu és reforçar el sistema sanitari, "a partir d'una visió intersectorial i amb una governança compartida", ha assegurat. Aina Plaza ha estat l'encarregada de presentar els grans eixos estratègics del Pla: igualtat d'oportunitats en salut, entorns saludables, integració de l'atenció en salut i canvis transversals.

La jornada de presentació del Pla de Salut 2021-2025 ha tingut lloc a la sala oval del Museu Nacional d'Art de Catalunya i ha comptat amb conferències rellevants, com ara la del director de l'Observatori Europeu de Sistemes i Polítiques de Salut, Josep Figueras, o la d'Emma Giner, experta en Persones i Organitzacions. També s'han organitzat taules d'experiències d'arreu del territori, a càrrec de professionals de diferents àmbits de la salut i amb una àmplia participació d'entitats associades.

A tall d'exemple, hi hem pogut sentir Joaquim Puntí, psicòleg clínic del Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí, qui ha explicat un programa d'intervenció psicològica en pacients adolescents amb temptativa autolítica. Per la seva part, Sergi Navarro, pediatre de l'Hospital Sant Joan de Déu, ha exposat l'experiència del centre d'atenció intermèdia pediàtrica 'La Casa de Sofia'. També hi ha participat  Lluís González de Paz, coordinador de Recerca i Infermeria del Consorci d'Atenció Primària de Salut Barcelona Esquerra (CAPSBE), qui ha explicat el projecte de recerca col·laborativa amb l'Hospital Clínic, i Íngrid Roca, directora d'Infermeria de l'Hospital Comarcal Mora d'Ebre, la qual ha presentat un projecte d'humanització transversal per cuidar els qui cuiden.