Actualitat >

Notícies

El CSC s’adhereix a Copersona

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) s'ha adherit a Copersona, un projecte col·laboratiu nascut de la societat civil que pretén trencar amb les barreres de gènere i promoure una transformació cultural, social, econòmica i normativa, que millori la qualitat de vida de les persones, en un entorn d'igualtat i equitat reals. Amb aquesta adhesió, reforcem el nostre compromís amb la responsabilitat social i ampliem la nostra xarxa d'aliances per continuar treballant en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030.

Segons Copersona, un entorn d'igualtat i equitat comporta deixar de reproduir els estereotips de gènere, superant els patrons culturals, socials, econòmics i polítics, d'èpoques passades, que provoquen grans desigualtats. Per aconseguir-ho, és necessari el compromís i la cooperació dels diversos actors de la ciutadania i cocrear un nou pacte en què la corresponsabilitat social sigui un element transversal.

Per això, aquest projecte aglutina més de 50 entitats, públiques i privades, així com persones independents, que actuen en diferents àmbits, com són la sanitat, l'economia, l'educació, la iniciativa social, els mitjans de comunicació i l'administració. L'objectiu és treballar conjuntament per impulsar el canvi de l'actual paradigma de la conciliació a un nou paradigma de corresponsabilitat social.

Així, l'adhesió a Copersona permet al CSC comptar amb un nou espai de participació des d'on seguir avançant en àmbits com la igualtat de gènere (ODS 5), la reducció de les desigualtats (ODS 10) o la salut i el benestar (ODS 3).  El CSC va ser una de les primeres entitats que van sumar-se a l'Aliança Catalunya 2030, promoguda pel Govern de Catalunya, i, des de llavors, hem seguit teixint aliances per impulsar l'acció conjunta que ha de permetre l'assoliment dels ODS. Hi treballem des de l'àmbit més local, en col·laboració amb els nostres associats i en el marc de la Comissió d'RS i ODS , fins a l'àmbit internacional, on actuem a través de Global Green Healthy Hospitals.