Actualitat >

Notícies

El CSC participa en el congrés europeu de farmàcia hospitalària

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha participat en el 26è congrés de la European Association of Hospital Pharmacists (EAHP), celebrat a Viena (Àustria), entre el 23 i el 25 de març.

Durant el congrés, s'ha presentat el treball realitzat durant l'últim any per l'Special Interest Group on Hazardous Medicinal Products, de l'EAHP, en el qual ha participat Josep Maria Guiu, director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del CSC. El treball publicat explora els diferents sistemes de classificació i gestió de medicaments perillosos a nivell europeu, i recull els resultats d'una enquesta realitzada a farmacèutics d'hospitals d'arreu d'Europa sobre les diferents mesures implantades a cada país.

Aquest treball es complementa amb la proposta d'una nova definició per a Europa del terme "medicament perillós", que es recull al document Classification of Hazardous Medicinal Products - Improving Handling Requirements Across Europe: A Guide For Hospital Pharmacy Associations. També s'hi fan recomanacions per a millorar-ne la classificació i gestió.

Alhora, des del CSC s'ha presentat un pòster amb els resultats del treball Methodological anlysis of pharmacoeconomic studies in CAR-T: A systematic review, realitzat per Itziar Aldalur, consultora de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del CSC, en el marc de la col·laboració amb la Unitat de Farmàcia Clínica i Atenció Farmacèutica de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació de la Universitat de Barcelona.