Actualitat >

Notícies

El CSC, a la 19a Assemblea General de l’EHPPA

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va assistir, el passat 1 d'abril, a la 19a Assemblea General de la European Health Public Procurement Alliance (EHPPA), formada per 13 organitzacions europees sense ànim de lucre i que té com a objectiu compartir coneixement, crear sinergies i dissenyar una estratègia comuna per a la millora de la compra pública en l'àmbit sanitari. Des de finals de 2021, el director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC, Toni Gilabert, n'és el vicepresident d'Innovació.

Després d'haver celebrat les quatre últimes assemblees en format virtual, a causa de la pandèmia, els membres de l'EHPPA van poder retrobar-se presencialment a la ciutat holandesa de Zeist, on van reunir-se durant tres dies per tractar diferents temes relacionats amb el creixement de l'entitat, la seva organització interna i el seu paper en l'evolució de la contractació pública del sector. En aquest sentit, es va acordar un pla d'acció enfocat a donar suport a les organitzacions sanitàries per contribuir a un sistema de salut resilient i innovador, que doni una millor atenció. Un dels àmbits que es treballaran és el de la garantia de subministrament, per assegurar-lo, també, en situacions de crisi.

Els participants es van emplaçar a la pròxima Assemblea General de l'entitat, que tindrà lloc el 24 de novembre a Barcelona i que serà organitzada per CSC. El Consorci forma part de l'EHPPA des del 2018, com a entitat de referència a l'estat espanyol en l'àmbit de la contractació pública i per la seva gran experiència en aquest àmbit. Des del SACAC, s'ofereix seguretat jurídica als centres associats, garantint l'estricta aplicació de la normativa de contractació del sector públic, alhora que es promou la integració de criteris de responsabilitat social i sostenibilitat en la relació amb els proveïdors.