Actualitat >

Notícies

Presentació de la cartera de serveis de l'atenció primària i comunitària a la Comissió d'APiC

El director estratègic de la Comissió Estratègica per a l'Impuls de l'Atenció Primària i Comunitària del Departament de Salut, Rafa Ruiz, va presentar la cartera de serveis de l'atenció primària i comunitària a la Comissió d'APiC, celebrada ahir. Es tracta d'una cartera de serveis única, a desplegar de manera equitativa a tot el territori català, que contempla els serveis i activitats ja consolidats i altres de nous, com la incorporació de proves diagnòstiques (ecografia clínica, dermatoscòpia) i el desplegament de nous programes (benestar emocional i alimentació saludable).

La revisió d'aquesta cartera de serveis es va iniciar l'any 2021, aprofitant la feina feta per la Comissió tècnica de cartera de serveis de l'ENAPISC entre els anys 2018-2019, així com els principis del decàleg de l'APiC i les línies estratègiques definides per la Comissió Estratègica per a l'Impuls de l'Atenció Comunitària del Departament de Salut. Aquesta cartera va ser validada, entre els mesos de març i abril de 2021, a través d'una enquesta electrònica enviada a 1.065 professionals del sector, on se'ls demanava el grau d'acord amb relació als nous serveis a incorporar. L'enquesta va obtenir un grau de participació del 53% i els resultats van mostrar un grau d'acord bastant elevat en la majoria dels serveis i activitats a incorporar (superior al 90% en 38 dels 49 serveis i activitats).

A la pàgina web del Departament de Salut s'ha habilitat un espai específic on es penja tota la documentació de la Comissió Estratègica per a l'Impuls d'APiC. El document de la cartera de serveis encara no és públic, però es preveu que es publiqui en aquest espai en les properes setmanes