Actualitat >

Notícies

Participem en la presentació de dibi, la xarxa pública de diagnòstic biomèdic i per la imatge

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va participar, el passat 8 d'abril, en la jornada de presentació de dibi, la xarxa pública de serveis integrats de diagnòstic biomèdic, que inclou les àrees d'Anatomia Patològica, Anàlisis Clíniques i de Diagnòstic per la Imatge, amb l'objectiu de prestar serveis a hospitals i centres de salut.

Aquesta nova xarxa està impulsada pel Laboratori de Referència de Catalunya (LRC) i Imatge Mèdica Intercentres (IMI), empreses públiques participades pel CSC i el Consorci Parc de Salut Mar,  les quals sumen sinergies per oferir els seus serveis de manera conjunta. Al projecte s'hi ha incorporat, també, el servei d'Anatomia Patològica del Parc de Salut Mar, un dels més potents i desenvolupats de Catalunya, que hi aporta la tercera àrea diagnòstica.

A la inauguració de la jornada, el president del CSC, Manel Ferré, va emmarcar dibi dins la plataforma de serveis del Consorci i va assegurar que és "un model a seguir", per respondre al repte de crear sistemes compartits que afavoreixin la continuïtat assistencial, llocs de treball qualificats i l'augment de la competitivitat dels serveis. Tot això, amb el valor afegit de la "gestió pública professionalitzada", segons va apuntar.

L'acte també va comptar amb la intervenció d'Ignasi Carrasco, director de l'Àrea Assistencial del Servei Català de la Salut; Olga Pané, gerent del Parc Salut Mar, i Pere Vallribera, gerent de l'LRC, IMI i dibi. Hi va participar, així mateix, el periodista Lluís Caelles, sotscap de la secció d'Internacional de TV3, qui va explicar la seva experiència amb la guerra d'Ucraïna.  

Formar part de dibi permet als centres i hospitals adherits avançar en la predicció, en la precisió diagnòstica i en la seva adequació i, per tant, en la medicina personalitzada, gràcies a la creació de serveis d'excel·lència que permeten fer un millor diagnòstic amb professionals experts, integrant les proves analítiques, d'anatomia patològica i de la imatge, i donant resposta a les necessitats de les entitats dels diferents territoris des de la proximitat.

Enllaços relacionats