Actualitat >

Notícies

El CSC, en un e-pitching organitzat pel Consell Europeu d’Innovació

L'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC va participar, el passat 12 d'abril, a l'e-pitching organitzat pel European Innovation Council (EIC), juntament amb la European Health Public Procurement Alliance (EHPPA) i Health Proc Europe, on va presentar un repte basat en el projecte BENCHVALUE. Aquest e-pitching s'emmarca en la col·laboració de l'EIC en el primer congrés de compra paneuropea del sector salut, que tindrà lloc els propers 20 i 21 de setembre a Brussel·les.


El projecte BENCHVALUE, impulsat pel CSC en col·laboració amb cinc associats, busca tangibilitzar i monetitzar els resultats de la comparació de dades en salut (benchmarking), així com orientar els professionals a resultats, a l'aportació de valor i a la millora de pràctiques, tot empoderant els ciutadans a través de la participació. En aquest sentit, durant la presentació es va exposar la necessitat d'una solució (sistema, programa o programari digital) que permeti el mesurament dels resultats assistencials i el seu seguiment. A partir de la base de dades de l'EIC, es van seleccionar i presentar 4 solucions de les següents empreses: Wavetronica, Making Genetics, Xephor Solutions i Cognuse.

BENCHVALUE és un projecte que es va gestar en un dels tallers de cocreació organitzats per l'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC, amb l'objectiu de dissenyar solucions innovadores per tal de respondre als reptes recollits a l'informe Health 25, que defineix i categoritza els principals desafiaments del sector sanitari en els pròxims anys. En el seu prototipatge, hi van participar directius de l'Hospital de Mataró, de l'Hospital Parc Taulí, de l'Institut Català d'Oncologia, de l'Hospital de Figueres i de Badalona Serveis Assistencials.