Actualitat >

Notícies

En marxa l’enquesta COORDENA-TICS: participa-hi!

L'enquesta COORDENA-TICs, una nova versió del COORDENA.CAT, analitzarà l'ús dels mecanismes de coordinació basats en les TICs (p. ex. Història clínica compartida de Catalunya HC3/HES, inter consultes virtuals i per telèfon, sessions clíniques conjuntes virtuals) i l'experiència de coordinació clínica entre nivells de metges i metgesses d'atenció primària i hospitalària dels serveis de salut de Catalunya, País Basc i Illes Balears. Els resultats permetran identificar les dificultats en la utilització dels mecanismes de coordinació basats en TICs i orientar les estratègies per a la millora de la coordinació clínica entre atenció primària i hospitalària a cada territori participant. A més a més, es compararan els resultats entre àrees i amb les altres comunitats autònomes. A Catalunya, també s'analitzarà l'evolució des del 2017. Aquesta enquesta s'emmarca en el projecte Impactes dels mecanismes de coordinació basats en TIC en la coordinació clínica al Sistema Nacional de Salut, finançat per l'Institut de Salut Carlos III i FEDER (PI20/00290) i coordinat pel Servei d'Estudis del CSC. 

Ja us podeu apuntar a l'enquesta COORDENA-TICs, que es realitzarà entre els mesos de maig i juny a Catalunya. Com més proveïdors i professionals hi participin, més rellevants seran els resultats. Per participar-hi, només us heu de posar en contacte amb:

coordena@consorci.org

Per avançar amb els preparatius de l'enquesta, el passat 30 d'abril es van reunir els equips de Catalunya (GAIA), País Basc (Osakidetza) i Illes Baleares (IBSalut). En aquesta trobada dels diferents equips promotors de l'estudi dels tres territoris, es van acordar els canvis necessaris i es van establir les properes passes a dur a terme. Al pretest van participar-hi metges i metgesses d'atenció primària i hospitalària i es va mostrar una adequada comprensió de les preguntes, sense identificar cap problema amb la seqüència, continguts o estructura.

Des de cada territori, hi van participar els següents professionals: 

  • Catalunya: els membres del grup d'Avaluació de la Integració assistencial (GAIA) Elvira Sánchez dels Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE); Francesc Cots del Parc de Salut de Mar (PSM); Pere Plaja de La Fundació de Salut Empordà (FSE), Pere Roman i Esther Fernández del Consorci Hospitalari de Vic (CHV); Elena Medarde del Consorci Sanitari de Terrassa (CST); Joan-Manuel Perez de Badalona Serveis Assistencials (BSA) i Ingrid Vargas, Maria Luisa Vázquez i Daniela Campaz del CSC.
  • Illes Balears: Oana Bulitete, Maria del Carmen Sanclemente i Rosa Ortuño del Servei de Salut de les Illes Balears ( IBSalut )
  • País Basc: Maite Paino, Mikel Ogueta i Maite Conde del Servei de Salut del País Basc (Osakidetza).

Enllaços relacionats