Actualitat >

Notícies

Constituït el nou Consell Assessor de l’Atenció Primària i Comunitària (APiC)

Coincidint amb el Dia Internacional de l'Atenció Primària, el Departament de Salut va constituir, el passat 12 d'abril, el nou Consell Assessor de l'Atenció Primària i Comunitària (APiC). Aquest nou òrgan de treball, del qual forma part el CSC, a través de la coordinadora de la Comissió d'APiC, Sònia Pérez, està format per 30 professionals de diferents categories assistencials d'atenció primària, com ara medicina de família, infermeria, pediatria, odontologia, treball social i personal administratiu, entre d'altres.

Aquest Consell Assessor, primer òrgan d'aquestes característiques que es crea a Catalunya, aportarà una visió transversal en la planificació estratègica de l'activitat assistencial que es du a terme des de l'atenció primària, incorporant criteris professionals de les diferents disciplines assistencials, i estarà dirigit a consolidar més prevenció i promoció de la salut, així com més atenció comunitària. 

Les seves funcions són, principalment, d'assessorament i d'acompanyament als projectes vinculats amb l'atenció primària i comunitària que es posin en marxa des del Departament de Salut. D'aquesta manera, es comptarà amb un espai estable, que facilitarà la participació dels agents de l'àmbit de l'APiC que ajudaran en el procés de presa de decisions.