Actualitat >

Notícies

Publiquem el document '21 propostes per a la prestació farmacèutica del segle 21'

L'Àrea d'Innovació i Partenariat del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha publicat el document 21 propostes per a la prestació farmacèutica del segle 21, que recull les conclusions de l'últim cicle de debats iNNovacióCSC, al qual van participar responsables de Farmàcia de 10 comunitats autònomes.

Durant aquest cicle, que es va celebrar en cinc sessions a la seu del CSC, entre els mesos d'octubre i novembre de 2021, els participants van respondre a 21 preguntes sobre diferents àmbits de la prestació farmacèutica: l'avaluació, finançament i preus dels fàrmacs; la compra i els models de pagament; la prescripció i la dispensació; la utilització, seguiment i resultats; i la col·laboració publicoprivada. A partir de les seves respostes, s'ha pogut elaborar el document, que recull els principals reptes per a la sostenibilitat de prestació farmacèutica i 21 propostes per fer-hi front.

Als debats van participar: María José Calvo, subdirectora general de Farmàcia i Productes Sanitaris de la Comunitat de Madrid; Nieves Martin Sobrino, directora tècnica de Prestació Farmacèutica de Castella i Lleó; Iñaki Betolaza, director de Farmàcia d'Euskadi; Juan Carlos Valenzuela, cap de l'Àrea de Farmàcia de Castella-la Manxa; Flora Pérez, cap del Servei de Gestió Farmacèutica de Cantàbria;  Concha Carmona, subdirectora de Farmàcia d'Extremadura; José Manuel Ventura, director general de Farmàcia i Productes Sanitaris de la Comunitat Valenciana; Silvia Reboredo, subdirectora general de Farmàcia de Galícia; Caridad Pontes, gerent del Medicament de Catalunya, i Carlos García Collado, subdirector de Farmàcia i Prestacions d'Andalusia.

Els moderadors de les sessions van ser Antoni Gilabert, director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC, i Josep Maria Guiu, director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament. Es poden consultar els vídeos íntegres de les sessions, així com el vídeo resum de tot el cicle, aquí.