Actualitat >

Notícies

El CSC participa en la jornada ‘Salut i innovació, eixos estratègics de la reconstrucció social i econòmica’

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va participar en la jornada 'Salut i innovació, eixos estratègics de la reconstrucció social i econòmica', que es va celebrar el passat divendres, 22 d'abril, dins del cicle '250 anys al costat dels empresaris', organitzat per Foment del Treball Nacional. El director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat, Antoni Gilabert, va intervenir a la taula de debat en què experts de l'administració del sistema sanitari català i la indústria farmacèutica van analitzar el paper de la sanitat en la reconstrucció social i econòmica postpandèmia, així com la importància de la innovació per ajudar el sector.

El director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC va reivindicar la importància de la visió, el mètode i el model, com a elements clau per a l'adopció de la innovació. Per a Gilabert "La innovació és el motor de la sostenibilitat i s'hauria de veure com una inversió en salut i no una despesa". Per explicar-ho, va incidir en la necessitat d'utilitzar el mètode ASF: Avaluació, Seguiment i Finançament. "Des del Consorci hem desenvolupat un model de suport a la innovació, INexesCSC, i treballem en cinc àmbits d'actuació: generar cultura, proveir eines, generar aliances, tirar endavant projectes i trobar recursos". Finalment, el director d'Innovació i Partenariat va remarcar que cal donar un major protagonisme a la innovació com a motor de la sostenibilitat, centrar la mirada en la inversió i no en la despesa, prioritzar els resultats i incrementar la xarxa i el partenariat.

Des de les altres aportacions dels participants també es va remarcar el moment de canvi que estem vivint i la necessitat d'innovar i transformar des del sistema sanitari català, per tal d'oferir un millor servei i crear noves sinergies. Per concloure l'acte, es va apuntar a la necessitat de tenir en compte els aprenentatges i lliçons que s'han assolit durant la pandèmia i dotar de fortaleses i flexibilitat al sistema sanitari per afrontar nous reptes futurs.