Actualitat >

Notícies

El CSC participa en la jornada ‘La realitat de les persones amb esclerosi múltiple a Catalunya’

El director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), Antoni Gilabert, va participar, ahir, en la jornada La realitat de les persones amb esclerosi múltiple a Catalunya, organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple i Merck. L'acte, celebrat al Recinte Modernista de Sant Pau, va aprofundir en l'abordatge d'aquesta malaltia en l'àmbit català.

Durant la taula rodona, es va assenyalar que, tot i que s'ha avançat molt en l'abordatge de l'esclerosi múltiple, encara hi ha reptes per assolir en àmbits com el laboral, la formació i acompanyament del cuidador-familiar o el de l'accessibilitat. Antoni Gilabert va fer referència, així mateix, a la necessitat d'abordar tres àmbits d'incertesa: la prescripció del millor tractament amb avaluació, el seguiment del tractament i l'evolució dels resultats de salut. 

La jornada també va servir per presentar les dades extretes de l'Estudi AprEMde, a partir del qual va néixer el primer Llibre Blanc sobre l'esclerosi múltiple. L'estudi revela, entre altres, que les persones amb esclerosi múltiple se senten més informades i empoderades que fa deu anys i que consideren, també, que els tractaments de la malaltia són més efectius. També evidencia que s'ha avançat cap a un model col·laboratiu metge-pacient.