Actualitat >

Notícies

Representació del CSC al nou Consell Assessor de l’Atenció Sociosanitària

El coordinador de la Comissió d'Atenció Intermèdia, Benito Fontecha, serà el representant del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) al Consell Assessor de l'Atenció Sociosanitària, que s'ha renovat per potenciar un model més adaptat a les necessitats de les persones grans i de final de vida. Aquest òrgan del Departament de Salut serà presidit per Jordi Roca, director d'Estratègia i Innovació del Consorci Hospitalari de Vic, entitat associada al CSC.

El nou Consell Assessor està format per 20 professionals de diferents perfils assistencials de l'àmbit de l'atenció intermèdia i té la funció d'assessorament en les actuacions estratègiques que es derivin del Pla director sociosanitari. Concretament, abordarà la revisió dels models d'atenció geriàtrica i pal·liativa; l'atenció a la cronicitat; l'elaboració de les recomanacions i guies de pràctica clínica i plans d'atenció a problemes prioritzats; el disseny d'instruments per implantar models que millorin l'eficiència, i de plans de reordenació dels serveis, entre altres. 

El Pla director sociosanitari té el repte de transformar l'atenció sociosanitària de Catalunya cap a una atenció geriàtrica i pal·liativa que sigui un autèntic referent com a model i que comporti una continuïtat assistencial de totes les línies d'atenció.